ÜNİVERSİTEMİZ ROMAN DİLİ VE KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ İSTANBUL’DA DÜZENLENEN SEMPOZYUMDA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL ETTİ

Şişli Belediyesi ve Roman Gençlik Derneği’nin 15 -16 Mayıs 2015 tarihleri arasında ortaklaşa olarak düzenledikleri “Şişli’de Kültürler Buluşması” etkinliklerinde Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Üniversitemizi temsil etti.

Roman toplumu özelinde “Dün, Bugün, Yarın-Romanlar” adlı sempozyuma Roman araştırmaları üzerine akademik bir katkı yapabilmek adına; Avrupa’daki ve Türkiye’deki iyi örneklerin paylaşıldığı, sorunların tartışıldığı ve önerilerin dile getirildiği etkinlikte, üniversite ve sivil toplum dünyasından pek çok temsilci bir araya geldi. Komşuluk ve Genişleme Politikasından Sorumlu Avrupa Komisyonu Genel Direktörü, Avrupa Roman Hakları Merkezi (ERRC), Hibe Projeleri Program Yöneticisi, Roman Eğitim Fonu Direktörü (ROMED/ROMACT), Dünya Bankası Program Lideri, Roman Bilgilendirme Ofisi, AB Roman Fonları Direktörü, Avrupa Birliği Uluslararası Roman Birliği, Türkiye Delegasyonundan katılan konuşmacılar panellerde konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

İstanbul’da iki gün boyunca yoğun bir şekilde gerçekleştirilen sempozyumda Trakya Üniversitesi Roman Dili Ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın,  “Türkiye’de Roman Toplumunun Gelişimi İçin Yol Haritası I” adlı panelde Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü hakkında bilgi vererek Enstitünün Romanların geleceğindeki yerini ortaya koydu. “Türkiye’de Roman Toplumunun Gelişimi İçin Yol Haritası II” paneline moderatörlük yapan Enstitü Müdürümüz, Sempozyumun değerlendirme oturumun da ise panellere dair genel bir değerlendirme konuşması yaptı.
Bu içerik 18.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1045 kez okundu.