ÜNİVERSİTEMİZ PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özden tarafından Üniversitemiz öğrencilerine daha iyi hizmet verebilmek adına öğrenci işleri personeline etkili iletişim konusunda eğitim verildi.

Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özden burada yaptığı konuşmasında iletişimin doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreç olduğunu ve sosyal hayatımızın tamamında sözlü iletişimin önemli olduğunu belirtti. Ne anlattığımız önemlidir ancak onu nasıl anlattığımız çok daha önemlidir diyerek iletişimde beden dili ve diksiyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca “Etkili konuşmacı olmak bir süreçtir. Kısa vadede oluşacak bir şey değildir. Bu süreçte kişinin önce depolarını doldurması gerekir. Bunun için çok iyi bir dinleyici olması, çok iyi bir okuyucu olması, çok iyi bir yargılayıcı olması gerekir. Bunların hepsi beraber iyi bir konuşmacıyı oluşturur.” dedi. İletişimsel kusurlara ve beden dilimizin verdiği mesajlara değinen Özden mekân kullanımının insan psikolojisi üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Bu içerik 06.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 978 kez okundu.