ÜNİVERSİTEMİZ İLE GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ARASINDA KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİNE İLİŞKİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Trakya Üniversitesi ile Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı arasında kooperatifçilik eğitimine ilişkin işbirliği protokolü imza töreni 15 Temmuz 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İmza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Arif Sami Seymenoğlu, Kooperatif temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Üniversitemiz tanıtım filmi ve Kooperatifçilik filmi izlenildi.
Açılış konuşmaları Trakya Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Tekirdağ Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, Tüm Tüketim Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Yakup Esen, Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Arif Sami Seymenoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük tarafından gerçekleştirildi.
Rektörümüz konuşmasında kooperatifçiliğin toplumlumuzdaki dayanışma kültürünü temsil ettiğini belirterek, Üniversitemizin yeni kurulan bölümlerimiz ve verilecek kooperatifçilik eğitimi ile tarıma ve çiftçilerimize destek vereceğini belirtti.
Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi ile Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı arasında kooperatifçilik eğitimine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile kooperatiflerin girişimcilik kabiliyetlerinin arttırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması amacıyla Trakya Üniversitesi tarafından kooperatiflere eğitimler verilecek. 
Bu içerik 16.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1949 kez okundu.