ÜNİVERSİTEMİZ HALK DANSLARI ŞENLİĞİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı “Halk Dansları Şenliği” 10-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 75. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.  

Yoğun bir katılımın olduğu yarışmalar 11 Nisan 2014 tarihinde başladı. Otuz üniversitenin katıldığı ve Trakya Bölgesinde bir ilk olma özelliği taşıyan etkinliğin açılış konuşmasını Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Baykal gerçekleştirdi. Başta, ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi’nde teşekkür eden Baykal, yarışma sonunda önemli olanın kazanmak değil birlik ve beraberlik içinde halk oyunlarımızı yaşatmak ve yaygınlaştırmak olduğunun altını çizdi.

Baykal’dan sonra sözü alan Rektör Prof.Dr. Yener Yörük, “Sultanların şehri, şehirlerin sultanına hoş geldiniz” diye başladığı konuşmasında yarışmacıların geleneksel kıyafetlerinin dahi ülkemizin kültürel zenginliğini gösterdiğini söyledi. Tüm katılımcılara başarılar dileyen rektörümüz Türkiye’nin genç nüfusuna dikkat çekerek “Gençliğimizle dinamizmimizle gelecek bizimdir” dedi.

Konuşmaların ardından ilk gün Stilize Dal Kategorisinde gerçekleştirilen yarışmaya 14 üniversite performansları ile katıldı. Çeşitli yörelere ait halk danslarını sergilendiği yarışmalarda takımlar, koreografi ve müzikleri ile göz doldurdu. Stilize Dal Yarışmasında, Trakya Üniversitesi Edirne Yöresi kategorisinde 92.70 puanla birinci finalist olmaya hak kazandı. Bu sayede, Trakya’da ilk kez bir karşılama grubu genel klasman birincisi oldu. Aynı kategori içerisinde yer alan Marmara Üniversitesi ise ikinci oldu.  Stilize Dal Yarışmasında diğer yörelere ait kategoride ise Gümüşhane Üniversitesi birinci, Dumlupınar Üniversitesi ikinci, Kastamonu Üniversitesi üçüncü, Bartın Üniversitesi ise dördüncü oldu.

12 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen Diğer Kategoriler Artistik Dal Yarışması’nda, Tekirdağ Yöresi ile Namık Kemal Üniversitesi birinci olarak final yarışmalarına katılma hakkı kazandı. Aynı kategoride yer alan Üniversitemiz ikinci olarak final yarışmasına katılma hakkı kazanamadı. Artistik Dal yarışmasında diğer yörelere kategorisinde ise Dumlupınar Üniversitesi birinci, Ankara Üniversitesi ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ise üçüncü olarak finale katılma hakkı kazandılar.

13 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen üniversitemiz ekibinin koreografisiyle göz doldurduğu Horon Stilize Dal’da birinciliği Bülent Ecevit Üniversitesi kazanırken ikincilik Ankara üniversitesi ekibinin, üçüncülük ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin oldu. Horon Artistik Dal yarışmasında birinci Karadeniz Teknik Üniversitesi, ikinci Giresun Üniversitesi, üçüncü Gazi Üniversitesi ekibi oldu.

Finale kalan takımlar 21-26 Nisan Tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi’nde düzlenecek olan Final yarışmalarına katılacak. Ekibimize başarılar diliyoruz.

 

Bu içerik 14.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2567 kez okundu.