ÜNİVERSİTEMİZ DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNDEYDİ

Edirne Valiliği koordinesinde Üniversitemizin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşları ve STK’ların destek ve katılımıyla 20 Temmuz 2016 tarihinde “Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Edirne Valisi Günay Özdemir’in ‘Devlet-Millet işbirliği’ çağrısıyla Mimar Sinan Spor Salonu önünde başlayıp kent merkezindeki Atatürk anıtına kadar devam eden yürüyüşe Edirne Valisi Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yönetici ve personeli ile binlerce Edirneli katıldı.

Demokrasi Yürüyüşü’ne Üniversitemiz olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile tüm idari ve akademik personel Ayşekadın Yerleşkesinde toplanarak katıldı. Edirne’de, demokrasi nöbetinde 20 bini aşkın vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda insan seli oluşturdu. Kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önüne kadar ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıt önünde hazırlanan platformda, halka hitap eden Vali Özdemir, 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Aziz Milletimizin kendisine, Milli İradeye, Devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Edirne halkının da birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur” dedi.
Bu içerik 22.07.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 3442 kez okundu.