ÜNİVERSİTEMİZ BALKAN KÖRLER DANIŞMA KOMİTESİ 25. OLAĞAN TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Engelsiz Üniversite vizyonu ile çalışmalarını devam ettiren Üniversitemiz önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye ve Balkanlardan kırka yakın delegenin oluşturduğu Balkan Körler Danışma Komitesi 25. Olağan Toplantısı 08 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Recep Gürkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, Balkan Kör Örgütleri Danışma Komitesi Dönem Başkanı Branko Susiç ile Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Moldova, Bulgaristan ve Yunanistan'dan temsilciler katıldı.

Toplantıda ilk olarak Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Turhan İçli bir konuşma gerçekleştirdi. Dünya ve Türkiye’de son yıllarda engellilik sorununun konuşulmaya başlandığı sebebinin de engellilerin örgütlenmesi ve mücadele etmesi olduğunu belirtti.

Balkan Körler Danışma Komitesi Dönem Başkanı Branko Susiç konuşmasında bu toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Erhan Tabakoğlu böyle bir etkinliğe ev sahibi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Üniversite olarak Engelsiz Üniversitesi vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. “Üniversitemizde bir engelli birimi kurduk. Yapılan toplantılar sonucunda yaklaşık 5.000 sayfalık bir rapor ortaya çıktı. Çok yakın bir zamanda tüm kampüsümüz engelli ulaşımına açık bir kampüs olacak. Bütün yollar ve kaldırımlar ulaşılabilir, tüm engeller aşılmış bir üniversite olmak istiyoruz.” diyerek tüm katılımcılara başarılı bir toplantı olması dileğini iletti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan Engellilerin önündeki en büyük sorunun ve bu sorunların çözümlerinin yerel yönetim uygulamaları olduğunu ifade ederek çağdaş kent anlayışlarının engelli bir bireyin tek başına gezebileceği kent olduğu fakat Dünya’da böyle bir kentin henüz olmadığını Edirne’yi böyle bir kent haline getirebilme hedefinde olduklarını ve bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. 
Bu içerik 09.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 900 kez okundu.