ÜNİVERSİTEMİZ "I. KARADENİZ VE BALKAN EKONOMİK VE POLİTİK ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMUNDA" TEMSİL EDİLDİ

Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Makedonya Fon Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen I. Karadeniz ve Balkan Ekonomik ve Politik Araştırmalar Sempozyumu 3-5 Eylül 2014 tarihleri arasında Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Öğretim Görevlisi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Utku Kırlıdökme "Ekonomik Kriz Döneminde Yunanistan'ın Savunma Harcamaları Üzerine Bir Değerlendirme", Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi H. Alparslan Özmen ise "Türkiye'nin Karadeniz Güvenliği ve Kırım" başlıklı bildirisi ile sempozyumda üniversitemizi temsil etti.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden, ayrıca Bulgaristan, Romanya ve Rusya'dan gelen akademisyenlerin katıldığı sempozyumda Balkanlar ve Karadeniz üzerine uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, güvenlik, çevre sorunları, ticaret, bölgesel işbirliği gibi birçok konuda Türkçe ve İngilizce sunumlar gerçekleştirildi.

Bu içerik 09.09.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1898 kez okundu.