ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ İLE KAHVALTI

Üniversitemiz Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde eğitim gören uluslararası öğrencilerimiz ile Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesislerimizde 14 Nisan 2017 tarihinde kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Vali Günay Özdemir, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk, Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramadan Doğan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin kendilerini tanıtması ile başlayan kahvaltıda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemizin Öğrenci Dostu Apartman Projesinden bahsederek toplamda maddi imkanları kısıtlı 200 öğrenciye bununla birlikte Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 300 kısmi zamanlı öğrenci çalıştırarak öğrencilere maddi destek sağlamayı planladıklarından bahsetti. Rektörümüz Üniversitemizin Bologna Sürecine uyumlu olduğunu ve tüm bölümlerde akreditasyon çalışmasının süratle devam ettiğini belirterek “Buradan mezun olduğunuzda tüm Dünya tarafından tanınan, diploması kabul edilen bir üniversiteden mezun olacaksınız. Bizim buradaki hedefimiz size eğitim vermenin yanı sıra öz güvende sağlamak. Kendinize güvenin. Her şeyi başarabilecek güce sahipsiniz. Ülkemizin ve Dünya’nın sizlere ihtiyacı var. Bu bilinç ve sorumlulukla eğitiminizi devam ettirin." dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne’nin Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu tüm inançların bir arada yaşadığını, tüm Dünya’nın ihtiyaç duyduğu bu hoşgörülü ortamın Edirne’de yıllardan beri devam ettiğini söyledi. Vali Özdemir “Öğrencilerimizin burada görecekleri ve yaşayacakları ile ülkelerinde yeni ufuklar açacak, yeniliklere kapı aralayacaksınız. Edirne ile yaşarsanız, Edirne’yi anlar ve yaşamınıza yansıtırsınız. Türkiye olarak burada bulunduğunuz her an yanınızdayız.” dedi.

Konuya ilişkin açıklanma yapan Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramadan Doğan “Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde uluslararası öğrencilerimize yapılması planlanan programlardan birini gerçekleştirmiş olduk. Öğrencilerimizle kaynaşma, tanışma varsa eğer sorunlarını dinleme, memnuniyetlerini ve motivasyonlarını artırma amaçlı bu programlarımız devam edecektir. Misafirlerimize bölgemizin güzelliklerini ve tarihimizi tanıtmak istiyoruz. Bunun içinde en yakın zamanda öğrencilerimizi Kırklareli Dupnisa Mağaralarına ve Çanakkale Şehitliğine götüreceğiz.” dedi.

Etkinlik soru cevap şeklinde geçen sohbet ile son buldu.
Bu içerik 14.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 436 kez okundu.