ULUSLARARASI AYÇİÇEĞİ PROJE PAZARINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Üniversitemizde gerçekleştirilen 19. Uluslararası Ayçiçeği Konferansı kapsamında düzenlediğimiz Uluslararası Ayçiçeği Proje Pazarı ödülleri sahiplerini buldu. 22 Mayıs tarihinde başvuruların sona erdiği yarışma, yerli ve yabancı araştırmacılardan yoğun ilgi gördü.

Konferans boyunca fuaye alanın Proje Pazarımızda finale kalan proje posterleri elektronik panolarda katılımcıların ilgisine sunuldu.

Finale kalmayı başaran 8 proje, 31 Mayıs tarihinde yerli ve yabancı akademisyenlerden oluşan değerlendirme kurulumuza poster sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumlar sırasında kurul üyelerimiz yarışmacılara sorular yönelttiler.

Değerlendirmeler sonucunda Uluslararası Ayçiçeği Proje Pazarında birinciliği “Ayçiçeğinde Yüksek Tohum ve Ham Yağ Verimleri için Çevreyle Dost Yeni Bir Üretim Yöntemi” projesiyle Prof. Dr. Mustafa Yıldız, ikinciliği “Toplam Tohum Çimlenmesinin Artırılması” projesiyle Jelena Ovuka, üçüncülüğü ise “Ayçiçeğinde Bölgesel Zararsız Çürüme Direncinin Kombine Bileşenlerinin Kalıtımı” projesiyle Fernando Castano ve “Aclonifen: Ayçiçeği Yabancı Ot Mücadelesinde Niçin Güçlü Bir Alternatif?” projesiyle Yrd. Doç. Dr. Özgür Kıvılcım Kılınç kazandı.
Bu içerik 09.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1485 kez okundu.