Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından TUTEKS 2016 kapsamında düzenlenen Tekstil Ürünleri İhracatında Üretim Sorunları Paneli 03 Mayıs 2016 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Batı Trakya Milletvekili Hüseyin Zeybek, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin İnce, akademisyenler ile sanayiciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin İnce yaptığı konuşmasında nitelikli iş gücünü sanayicilerle buluşturmak için etkinliğin düzenlediğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştiğini vurguladığı konuşmasında “Nitelikli ara eleman yetiştirmek için Üniversite olarak hocalarımızla üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Yetişen ara elemanlar, sanayide oluşturacakları katma değer ile şehrimizin, bölgemizin ve Ülkemizin gelişmesine, zenginleşmesine katkı sağlayacaktır.” dedi. Rektörümüz etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Piramit Kumaş Ltd. Müdürü Coşkun Arslan tarafından Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna hibe edilen dijital baskı makinesinin teslim töreni düzenlendi. Protokol, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile Üniversitemiz mezunlarından Piramit Kumaş Ltd. Müdürü Coşkun Arslan tarafından imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından Batı Trakya Milletvekili Hüseyin Zeybek Coşkun Arslan’a teşekkür belgesi, Rektörümüz de plaket verdi.

Ardından Bulgaristan Koprina Company Tekstil Şirketi ile Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Bulgaristan Koprina Company Tekstil Şirketi CEO’su Nurgül Ademov’a plaket ve teşekkür belgesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin İnce tarafından verildi.

Konuşmaların ardından “Tekstil Ürünleri İhracatında Üretim Sorunları” konulu panelle etkinlik devam etti.
Bu içerik 03.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1151 kez okundu.