TÜTAGEM ‘‘TRAKYA PROJE PAZARI AR-GE VE TEKNOLOJİLERİ YARIŞMASI” ETKİNLİĞİNDE TANITILDI

Trakya Üniversiteler Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile 07 Kasım 2017 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde ‘‘Trakya Proje Pazarı AR-GE ve Teknolojileri Yarışması” gerçekleştirildi.

Trakya Üniversiteler Birliği Üyeleri olan Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinden araştırmacıların gönderdikleri araştırma projelerine ait sözlü sunumlar ve poster bildiriler sergilendi. Uzmanlık alanlarına göre seçilen hakemler tarafından 11 farklı değerlendirme kriterine tabi tutulan 10 projeden ilk 5’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Trakya Üniversitesi’ni temsilen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, TÜTAGEM Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bağcı ve Uzm. Deniz Şumnulu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu’nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemize ayrılan stantlarda yerini alan TÜTAGEM, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Tanıtımda TÜTAGEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bağcı ve Uzm. Deniz Şumnulu bulundu. Gerçekleştirilen çalışmalar ve laboratuvar imkanları hakkında bilgi alan ziyaretçilere TÜTAGEM’i tanıtan yazılı ve görsel materyaller verilerek katılımcıların bilgilendirilmesi sağlandı. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Merkezi Araştırma Laboratuvarı TÜTAGEM'in, sanayinin ihtiyaç duyduğu kaliteye yönelik analizleri yapmasının yanı sıra AR-GE çalışmalarına destek verebilecek altyapıya sahip olduğu ifade edildi.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..