TÜRKMENİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ORAZMUHAMED CHARIYEV ZİYARETİ

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmuhamed Chariyev, 27 Kasım 2014 tarihinde Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’ü ziyaret etti. Ziyaretin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ve Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmuhamed Chariyev, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini gezdiler.

Rektörümüz ve Başkonsolos, Kütüphane Ve Dokümantasyon Merkezi Konferans salonunda Türkmenistanlı öğrencilerimiz ile bir araya gelerek, öğrencilerle sohbet ettiler. Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmuhamed Chariyev, Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin iyi bir eğitim ve bilim anlayışı ile donandığını söyleyerek, mezun olduktan sonra Türkmenistan’daki devlet kurumlarında ve özel sektörde başarı ile görev alabileceğini dile getirdi. Rektörümüz konuşmasında Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin kendilerine ortak kültürümüz ve medeniyetimizin emaneti olduğunu ve iyi eğitim almaları için çaba gösterdiklerini belirtti.

Daha sonra Rektörümüz ve Başkonsolos, öğrencilere ve konuklara Başkonsolosluk tarafından hazırlanan Türkmen pilavını ikram ettiler. 
Bu içerik 27.11.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1378 kez okundu.