TÜRKİYE-KORE CUMHURİYETİ İLİŞKİLERİ “DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI” KONFERANSI

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen “Türkiye-Kore Cumhuriyeti İlişkileri Dünü Bugünü Yarını” adlı konferans Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İsmail Hakkı İnan Konferans Salon’nda 28 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Konferansa Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Yunsoo Cho, akademisyenler, Kore gazileri ve öğrenciler katıldı.

Konferans, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Yunsoo Cho tarafından hazırlanan “Kore-Türkiye İlişkileri Büyükelçinin Gözlem ve Önerileri” adlı sunum ile başladı. H.E. Yunsoo Cho “Kore 1950 yılında fakir ve kalkınmamış bir ülkeydi. Bugün dünyada sağlam ekonomiye sahip bir ülke haline geldi. Kore’nin kalkınmasındaki en büyük etkenin Ar&Ge çalışmalarında yapılan iş birliği projelerinin olduğunu söyleyebiliriz. Gelişmemizin temelinde ülkem adına savaşan başta Türk milleti olmak gazilerimizin payı da çok büyük. Bu vesileyle başta Türk Milleti olmak üzere ülkem için savaşan milletlere ve gazilere huzurunuzda teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Edirne’nin tarihinden, mimari zenginliklerinden bahseden H.E. Yunsoo Cho, Selimiye Camiisi’ne olan hayranlığını dile getirdi. H.E. Yunsoo Cho, katılımcılara Türkiye’nin sahip olduğu mimari zenginlikleri, bilim insanları ve sanatçılarını tüm dünyaya tanıtmayı görev edinmeleri gerektiğini belirtti.

H.E. Yunsoo Cho “Bildiğiniz üzere Kore’de üretilen birçok araba markası dünyadaki diğer araba markalarıyla rekabete tutuşabiliyor. Çok sayıda Kore şirketi Türkiye’de yatırım gerçekleştirmektedir. Kore’nin marka değeri giderek artıyor. Kore marklarına yöneliş ve tercih çoğalmaktadır. Türkiye’nin de kendi markasını üretebilmesi için özel sektör ile öğrenciler arasında iş birliği çabası içerisinde olmalıdır. Türkiye-Kore ilişkileri endüstri, ticaret ve sanayi sektörleri üzerine kuruludur.” dedi.

Ülkesinin eğitim-öğretim sistem ve anlayışları hakkında da bilgi veren H.E. Yunsoo Cho, öğrencilere ülkelerine faydalı başarılı birer birey olabilmeleri için tavsiyelerde bulundu. H.E. Yunsoo Cho “Sahip olduğunuz değerleri, iyi ve gelişmeye açık yönleri keşfederek kendinizi tanımalısınız.” dedi.

Konuşmasının ardından H.E. Yunsoo Cho’ya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Yardımcısı Doç. Dr. Ayhan Uçak ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Turan tarafından plaket takdim edildi. 

Bu içerik 29.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 886 kez okundu.