TÜRK-YUNAN ORTAK MÜZİK KÜLTÜRÜNDEN YANSIMALAR

Üniversitemiz Balkan Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Uzman Evrim Kaşıkçı’nın organize ettiği ve Yunanistan'dan Nikos Grammatidis ile Gregoris Apostolidis’in konuk sanatçı olarak katıldığı “Türk - Yunan Ortak Müzik Kültüründen Yansımalar” isimli söyleşi - müzik dinletisi 14 Mayıs 2015 tarihinde Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Balkan Enstitü Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Canım yaptığı açılış konuşmasında Balkan Enstitüsünün çalışmaları hakkında bilgiler vererek bir Balkan Üniversitesi olarak daima yüzümüzün Balkanlara dönük olduğunu söyledi. Uzman Evrim Kaşıkçı da yaptığı sunumda Balkanlarla ve özellikle Yunanistan ile olan ortak müzik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Etkinliğe katılan sanatçıların verdiği Türkçe ve Yunanca şarkılardan oluşan mini konserle devam eden program verilen kokteylin ardından sona erdi.
Bu içerik 15.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1151 kez okundu.