TÜRK-İSLAM SANATLARI KAMPI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK'nın "Tematik Kış Kampları" kapsamında Edirne'de "Türk-İslam Sanatları Kampı" programının açılışı 23 Ocak 2017 tarihinde KYK Edirne Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

KYK Bölge Müdürü Mustafa İkiz'in daveti ile programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında Edirne’nin Türk İslam Sanatı konusunda oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ve Edirne kampının üniversite öğrencilerine kültürel anlamda büyük katkı sağlayacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 92 yıl Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan Edirne’nin Erken Dönem Osmanlı eserlerinin yanı sıra Klasik döneme damgası vuran, Dünya Kültür Mirasının en önemli eserlerinden Selimiye Camii’ne de ev sahipliği yaptığını belirterek, Edirne’nin Türk İslam Sanatları içerisindeki önemini vurguladı.

KYK yurtlarında kalan 50 ilden gelecek yüzlerce öğrencinin buluşacağı 5 gün sürecek kamplarda gençlerin belirlenmiş olan temalarda akademik alanda bilgi sahibi olmaları, alanında başarılı ve uzman isimler ile bir araya gelmeleri ve ufuklarını genişletmeleri hedefleniyor.


Bu içerik 23.01.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1306 kez okundu.