TÜBİTAK FIRSATLARI ÜNİVERSİTEMİZDE ANLATILDI

Tübitak Yöneticileri Üniversitemizde Programı TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve TÜBİTAK ARDEB Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın katılımıyla 21 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonunda gerçekleşti.  Programa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile dekanlar, müdürler, akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.

Sunumlar öncesinde Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan bir konuşma yaptı. Konuşmasında TÜBİTAK desteklerinin öneminden bahsederek Üniversitemizde TÜBİTAK destek programlarına başvuruların her yıl artarak devam ettiğini ve bu destek programlarının öneminin daha fazla anlaşıldığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu girişimcilik endeksinde Üniversitemizin 2019 yılına kadar ilk 50, 2023’te de ilk 10 üniversite arasında yer almayı amaçladıklarını belirterek bu amaç doğrultusunda çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu Akademik Ar-Ge Destekleri konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda TÜBİTAK'ın 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için adımlar attıklarını belirterek "Bu konuda Ar-Ge harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıladaki yerinde geçmiş yıllara göre artış söz konusu. 2023 hedefleri açısından araştırmacı sayısında 300.000 ulaşmamız gerekiyor. Bu sayıya ulaşabilmemiz için bu yıllarda aşağı yukarı 25.000 civarında proje başvurumuz olmalı ki bu hedeflere ulaşalım. Proje sayısında ciddi artış var. Sayısal olarak hedeflediğimiz bu artışı projelerin nitelikleri için de hedefliyoruz." diyerek üniversite ve sanayi iş birliğini de önemsediklerini ifade etti.

Programda TÜBİTAK ARDEB Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı proje yazımında dikkat edilecek konulara ilişkin bilgi vererek proje hazırlamanın bir ekip işi olduğundan, projelerde olması gereken bölümlerden ve başvuruda verilen bilgilerin TÜBİTAK tarafından istenilen özellikleri taşıması gerektiğinden bahsetti.

Soru cevap kısmı ile son bulan etkinliğin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve TÜBİTAK ARDEB Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya hediye takdim etti.
Bu içerik 21.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 725 kez okundu.