TÜBAT-3.ULUSLARARASI 11.ULUSAL "GÖĞÜS HASTALIKLARI" TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ

Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (TÜBAT) tarafından düzenlenen 12-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 3.Uluslararası 11.Ulusal "Göğüs Hastalıkları" Tıp Öğrenci Kongresi’nin açılışı 12 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz tanıtım sunumunun izlenmesi ile başlayan kongrede bir konuşma gerçekleştiren TÜBAT Başkanı Stj. Dr. Eda Çakar, TÜBAT hakkında bilgi vererek evrensel bilimin ışığında durmadan çalışarak, dünyanın gelişimine katkı sağlayan bilim insanları olacaklarını belirtti. Çakar ayrıca etkinlik süresince öğrencilerin gerçekleştirecekleri sözlü sunum ve poster sunumunun kendileri için önemli bir tecrübe olacağını ve kariyerleri açısından da faydalı olacağını belirtti.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Tıp mesleği bin yılları aşan geleneği olan bir meslek olduğunu, ancak son yüz yılda tıp eğitimi ile ilgili görüşlerin tamamen değiştiğini belirterek artık bilgi yüklemesinden ziyade öğrencilerin bilgiye nasıl ulaşacakları ve kazanacakları yetkinlikler üzerine kurulu bir eğitim sistemi haline geldiğini ifade ederek bu öğrenci kongresinin de bunun yansıması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Tezel “Siz iyi hekim olacaksınız, ülke gerçeklerini bileceksiniz, sağlık sorunlarında, krizlerde çözüm üreteceksiniz ve bilimsel olarak bir akademisyenin özelliklerini kazanacaksınız.” diyerek tıp eğitiminin bunun üzerine kurgulanmaya başladığını ifade etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Bu etkinlik bana göre iki açıdan önem arz ediyor. Birincisi öğrencilerimizin uluslararası bir kongre düzenleme cesareti göstermeleri ve bunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri. İkincisi ise hem ulusal hem de uluslararası alanda Üniversitemizin ve Edirne’mizin tanınmasında katkıda bulunmalarıdır. Öğrenci toplulukları Üniversitenin Üniversite olmasını sağlayan etkinliklerin merkezinde yer almalıdır. Öğrenci topluluklarımız şimdiye kadarki faaliyetleri ile Üniversitemize pek çok dalda ödüller kazandırmıştır. Bu nedenle bizim yönetici olarak görevimiz öğrencilere sonuna kadar destek olmaktır.” diyerek başarılı ve faydalı bir kongre olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından TÜBAT üyesi Selim Can’ın hazırladığı kongre tanıtım videosu izlendi.
Bu içerik 12.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 643 kez okundu.