TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN ROMANYA ÜNİVERSİTELERİNE ZİYARET

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz 16-20 Mayıs tarihleri arasında Romanya’daki Craiova, Timişoara The West, Timișoara "Victor Babes" Medicine and Pharmacy, Targu Mureș Petru Maior, Cluj-Napoca, Babeș-Bolyai ve Brașov Transilvania Üniversitelerini ziyaret etti.
Craiova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nicolae Panea, The West Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dana Petcu, Timișoara "Victor Babes" Medicine and Pharmacy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marius Raica, Targu Mureș Petru Maior Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Calin Enachescu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Liviu Moldovan, Babeș-Bolyai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Markon Balint ve Brașov Transilvania Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Corina Silvia Micu ile görüşüldü. Ayrıca Bükreş Büyükelçimiz Sayın O. Koray Ertaş da ziyaret edildi.
Ziyaretlerde üniversiteler arası İkili Anlaşma Protokolü, Erasmus+ ve Mevlana Programı, Balkan Üniversiteler Birliği ve Türkiye’deki burs imkanları hakkında bilgi verildi. Trakya Üniversitesi tanıtıldı. Ortak araştırma olanakları ve projeler masaya yatırıldı. Balkan Üniversiteler Birliğinin önemi anlatıldı.
Toplantıda Mevlana Bursları ve eğitim hareketliliği, Trakya Üniversitesinin Balkan Politikası ve Balkanlı öğrenci sayısını arttırmaya yönelik planlarımız hakkında bilgi verildi. Trakya bölgesindeki ve özellikle Edirne’deki yaşamın Balkan Ülkelerinde ve özellikle Romanya’daki günlük yaşama çok benzediği, değişim programları ile gelecek öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok kolay adapte olacaklarının üzerinde duruldu. Toplantılar çok sıcak, samimi ve pozitif bir ortamda gerçekleşti.
Ayrıca Babeș-Bolyai Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü ziyaret edildi. Dr. Margareta Aslan Türkoloji Enstitüsünün 2010 yılında kurulduğunu, bu güne kadar 500’den fazla öğrencinin Türkçe dersi aldığı ve halihazırda 25 civarında öğrencisinin olduğunu belirtti. Her yıl yabancı öğrencilerin festival yaptıklarını ve bu festivallerde Türk giysileri, Türk yemekleri tanıtıldığı ifade edildi.
Bu içerik 24.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 956 kez okundu.