TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN İKİ SERGİYİ DAHA AĞIRLIYOR

Trakya Resim Bölümü başkanı Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu ve Romanya Ovidius Üniversitesi öğretim görevlisi Sinziana Romanescu işbirliği sonucu getirilen Water-Scape ve Priomordial Elements In Ovidius’s Poetry isimli sergilerin açılışı 06 Eylül 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde yapıldı. Açılışta Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Selim Hakan Akıncı yer aldı.

Açılışta konuşan Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu "Latin Edebiyatının en büyük şairlerinden Ovidius dizeleri resimlere dönüştü! Karadeniz'in iki yüzü resimler ve Ovidius'un şiirleriyle birleşti. Ovidius Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirin etkinlik paralel olarak Romanya'nın  Köstence şehrinde açılacak bir sergiyle Türk tarihinin önemli isimlerini konu edinecek. Ayrıca Köstence'de bu isimlerin kültürümüzde olan önemleri anlatılması için bir grup panel ve konferansta planlanmakta. Kültürlerin birbirini aracısız tanımaları açısında da ayrıca önemli. " dedi.

Sergi 4-10 Eylül tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde açık kalacak.

Bu içerik 08.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 652 kez okundu.