TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN İKİ SERGİYİ DAHA AĞIRLIYOR

Trakya Resim Bölümü başkanı Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu ve Romanya Ovidius Üniversitesi öğretim görevlisi Sinziana Romanescu işbirliği sonucu getirilen Water-Scape ve Priomordial Elements In Ovidius’s Poetry isimli sergilerin açılışı 06 Eylül 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde yapıldı. Açılışta Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Selim Hakan Akıncı yer aldı.

Açılışta konuşan Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu "Latin Edebiyatının en büyük şairlerinden Ovidius dizeleri resimlere dönüştü! Karadeniz'in iki yüzü resimler ve Ovidius'un şiirleriyle birleşti. Ovidius Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirin etkinlik paralel olarak Romanya'nın  Köstence şehrinde açılacak bir sergiyle Türk tarihinin önemli isimlerini konu edinecek. Ayrıca Köstence'de bu isimlerin kültürümüzde olan önemleri anlatılması için bir grup panel ve konferansta planlanmakta. Kültürlerin birbirini aracısız tanımaları açısında da ayrıca önemli. " dedi.

Sergi 4-10 Eylül tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde açık kalacak.

Bu içerik 08 Eylül 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 378 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..