TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE TRAKYA TTO’DAN HAYRABOLU’YA ZİYARET

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun ortak girişimleri sonucu 23 Kasım 2016 tarihinde Hayrabolu Belediyesi ve Hayrabolu tarım makinesi üreticilerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanvekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Trakya TTO Direktörü Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Doç. Dr. Hilmi Kuşçu, Arş. Gör. Dr. Gürkan İrsel, Trakya Teknopark ve Trakya TTO Uzmanları ile TİM-TEB Edirne Girişim Evi Sorumlusu yer aldı.

Hayrabolu Belediyesi’ne gerçekleştirilen ziyarette, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu memnuniyetlerini belirterek, teşekkürlerini sundu. Belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Altayoğlu; Hayrabolu’nun Türkiye’de tarım makineleri üretimi konusunda önemli bir noktaya geldiğini belirtti. Ayrıca, Trakya Teknopark ve Trakya TTO vasıtasıyla yapılacak işbirlikleri ile tarım makinelerinin teknolojik olarak geliştirilebileceğini vurguladı.

Ardından fabrika ziyaretlerine geçildi. Kurt Tarım Genel Müdürü Kemal Kurt, İrtem Tarım Makineleri Genel Müdürü Şükrü Murat İrtem, Altayoğlu Tarım Makineleri Genel Müdürü Nurhan Altayoğlu, Ortka Fabrika Müdürü Hamza Güler ile yapılan görüşmelerde Üniversitemiz, Teknopark ve TTO olarak üniversite sanayi işbirliği için yapabilecekler aktarıldı ve firmaların projeleri ve hedefleri hakkında bilgi alındı. Fabrikaların üretim yerleri de incelendi.

Daha sonrasında Hayrabolu Sanayi Sitesi gezilerek, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demir’den bilgiler alındı.

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ve Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Başol, Hayrabolu Belediye Meclis Üyeleri ve bölge sanayicilerinin katıldığı toplantıda Trakya Teknopark, Trakya TTO ve Edirne TİM-TEB Girişim Evi’nin verdiği hizmetler hakkında bilgiler verildi. Katılımcılar tarafından yöneltilen soruları cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın ve uzmanlar; üniversite sanayi işbirliği için bölgede yapılabilecekleri, verdikleri örnekler üzerinden açıkladılar.

Bu içerik 25.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 623 kez okundu.