TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE İLK İZSİZ AĞIZ İÇİ TİROİD AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer ve ekibi, Türkiye'de yeni başlanan ağız içinden giriş yapılarak boyunda iz olmadan tiroid ameliyatını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Atakan Sezer üniversitemizde gerçekleştiren ameliyatla ilgili bilgilendirmede bulundu. Prof. Sezer “Tiroid ameliyatları günümüzde boyun bölgesinden yapılan  3-4 cm’lik kesilerden yapılmaktadır. Boyun bölgesinde iz kalması ise hastalar tarafından en çok şikayet edilen konuların başında gelmektedir. Boyunda iz kalmaması için tiroid ameliyatları koltuk altı, meme başı, kulak arkası gibi daha az görünen bölgelerden endoskopik olarak yapılması denenmiş olsa da kozmetik açıdan ağız içi tiroidektomi yöntemi en başarılı girişim olarak kabul edilmektedir. İlk ağız içi tiroid ameliyatı Uzak Doğu’da Çin, Japonya, Kore ve Tayland’da  başlamıştır. 6 ay önce Amerika’da yapılan ve  Türkiye’de 3 ay önce ilk olarak yapılan bu ameliyat için Tayland’da en deneyimli merkezde gözlemci olarak bulunduktan sonra Üniversitemizde ilk kez sinir monitorizasyonu kullanılarak 46 yaşında bir kadın hastada başarı ile uygulandık. Hastamızın sağlık durumunun iyi olması ve ameliyattan  memnun kalması hepimizi ayrıca mutlu etti.  Amacımız sağlık teknolojisindeki tüm yenilikleri üniversitemize katmak ve bölge halkımıza sunmaktır”  dedi.

YENİ ANAFİLAKSİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından “Anafilaksi” konulu panel, 18 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Panelist Çocuk İmmünoloji ve Alerjisi bölümünden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Gökmırza Özdemir’in yanı sıra Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenc..

YENİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN KARİYER GEZİSİ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli Trakya Kariyer projesi kapsamında Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve bölümümüz işbirliği ile Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın ve 16 öğrencimiz 17 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde yer alan ITÜ Arı Teknokent’te  yer alan Veripark A.Ş.’ye teknik gezi düzenledi. Veripark A.Ş..

HASTANE PERSONELİMİZE EĞİTİM VERİLDİ

Üniversitemiz Kanser Kayıt Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 18 Ekim 2017 tarihinde Merkez Başkanı Prof. Dr. Vuslat Yürüt Çaloğlu’nun katılımı ve Öğretim Görevlisi Saadet Elmas’ın anlatımı ile Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi bayan personeline Kanser Tedavisi Gören Kadınlardaki Sosyal ve Psikolojik Problemlerle Baş Etme konulu eğitim verildi.

KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine 20 Eylül 2017 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda Oryantasyon Programı gerçekleştirildi.   Birinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Yüksekokul öğretim elemanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf &..

Eki
ALMANCA ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ

Düzenleyen Birim: Yabancı Diller YüksekokuluYer: Balkan Kongre MerkeziTarih: 21 Ekim 2017Son Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017Duyuru metni için tıklayınız.