TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE İLK İZSİZ AĞIZ İÇİ TİROİD AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer ve ekibi, Türkiye'de yeni başlanan ağız içinden giriş yapılarak boyunda iz olmadan tiroid ameliyatını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Atakan Sezer üniversitemizde gerçekleştiren ameliyatla ilgili bilgilendirmede bulundu. Prof. Sezer “Tiroid ameliyatları günümüzde boyun bölgesinden yapılan  3-4 cm’lik kesilerden yapılmaktadır. Boyun bölgesinde iz kalması ise hastalar tarafından en çok şikayet edilen konuların başında gelmektedir. Boyunda iz kalmaması için tiroid ameliyatları koltuk altı, meme başı, kulak arkası gibi daha az görünen bölgelerden endoskopik olarak yapılması denenmiş olsa da kozmetik açıdan ağız içi tiroidektomi yöntemi en başarılı girişim olarak kabul edilmektedir. İlk ağız içi tiroid ameliyatı Uzak Doğu’da Çin, Japonya, Kore ve Tayland’da  başlamıştır. 6 ay önce Amerika’da yapılan ve  Türkiye’de 3 ay önce ilk olarak yapılan bu ameliyat için Tayland’da en deneyimli merkezde gözlemci olarak bulunduktan sonra Üniversitemizde ilk kez sinir monitorizasyonu kullanılarak 46 yaşında bir kadın hastada başarı ile uygulandık. Hastamızın sağlık durumunun iyi olması ve ameliyattan  memnun kalması hepimizi ayrıca mutlu etti.  Amacımız sağlık teknolojisindeki tüm yenilikleri üniversitemize katmak ve bölge halkımıza sunmaktır”  dedi.

YENİ BASKI SANATINDA TOKSİK OLMAYAN YÖNTEM VE TEKNİKLER KONFERANS/ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik tarafından 08 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliğinde " Baskı Sanatında Toksik Olmayan Yöntem ve Teknikler Konferans/Çalıştayı gerçekleştirildi. Konferans sürecinde Ülk..

YENİ ÜNİVERSİTEMİZ 26. KALİTE KONGRESİ’NDE TEMSİL EDİLDİ

26. Kalite Kongresi KalDer tarafından TÜSİAD ve ZORLU iş birliğiyle 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ana teması “Dönüşüme Liderlik” olan kongreye KalDer’in davetiyle Üniversitemizi temsilen Kalite ve Strateji Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Arş. Gör. Dr. Işıl Usta katıldı. Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrası..