TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE İLK İZSİZ AĞIZ İÇİ TİROİD AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer ve ekibi, Türkiye'de yeni başlanan ağız içinden giriş yapılarak boyunda iz olmadan tiroid ameliyatını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Atakan Sezer üniversitemizde gerçekleştiren ameliyatla ilgili bilgilendirmede bulundu. Prof. Sezer “Tiroid ameliyatları günümüzde boyun bölgesinden yapılan  3-4 cm’lik kesilerden yapılmaktadır. Boyun bölgesinde iz kalması ise hastalar tarafından en çok şikayet edilen konuların başında gelmektedir. Boyunda iz kalmaması için tiroid ameliyatları koltuk altı, meme başı, kulak arkası gibi daha az görünen bölgelerden endoskopik olarak yapılması denenmiş olsa da kozmetik açıdan ağız içi tiroidektomi yöntemi en başarılı girişim olarak kabul edilmektedir. İlk ağız içi tiroid ameliyatı Uzak Doğu’da Çin, Japonya, Kore ve Tayland’da  başlamıştır. 6 ay önce Amerika’da yapılan ve  Türkiye’de 3 ay önce ilk olarak yapılan bu ameliyat için Tayland’da en deneyimli merkezde gözlemci olarak bulunduktan sonra Üniversitemizde ilk kez sinir monitorizasyonu kullanılarak 46 yaşında bir kadın hastada başarı ile uygulandık. Hastamızın sağlık durumunun iyi olması ve ameliyattan  memnun kalması hepimizi ayrıca mutlu etti.  Amacımız sağlık teknolojisindeki tüm yenilikleri üniversitemize katmak ve bölge halkımıza sunmaktır”  dedi.

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KARI KOCA TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Üniversitemiz 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı kayıtlarında renkli görüntüler yaşanıyor. Kayıtların ilk gününde Nalan Şahin Tabakoğlu ve eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemize kayıt yaptırdılar. Nalan Şahin Tabakoğlu Üniversitemiz Geleneksel El Sanatları Bölümüne kayıt yaptırırken eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemiz Arkeoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Konu ile ilgili konuşan Nal..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30