TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SELANİK’TE TÜRK EĞİTİM GÜNLERİNE KATILDI

Trakya Üniversitesi 11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne katıldı. Etkinlik çerçevesinde Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan  Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin beş üniversitesi tanıtım stantları açarak öğrenci adayları ve velilerle bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu tarafından organize edilen “Türk Eğitim Günleri”ne Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Doç. Dr. Mustafa Şentürk, Yrd. Doç. Dr. İmpraim Kelaga Achmet, Uzm. Dr. Okan Aksu, Öğr. Gör. Burcu Caymaz Bilgin, Uzm. Yaşagül Ekinci, Uzm. Nurgül Sarsılmaz katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ın 10 Mayıs 2017 tarihinde etkinliğe katılan Üniversitelerin Rektörlerine ve beraberlerindeki heyete Başkonsolosluk binasında bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda Türkiye’den gelen heyetler bir araya gelme imkânı buldu.
 
11 Mayıs 2017 tarihinde Selanik Başkonsolosumuz ve Rektörlerden oluşan heyet Selanik’te çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretlerin ardından Selanik Başkonsolosumuz ve Rektörlerden oluşan heyetimiz “Türk Eğitim Günleri" etkinliği kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Türkiye’deki eğitim fırsatları hakkında bilgiler verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da basın toplantısında Trakya Üniversitesini tanıttı.
 
HELEXPO Fuar Merkezinde günlük ortalama 3 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuarda Trakya Üniversitesi standına ilgi büyük oldu. Trakya Üniversitesi’nde eğitim almayı düşünen öğrenciler ve velilere Türkçe, İngilizce ve Yunanca olarak Üniversitemizin olanakları hakkında bilgiler verildi.

Türk ve Yunan basının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta Anadolu Ajansı ve TRT olmak üzere çeşitli basın yayın organlarına demeçler verdi. Üniversitemizin olanaklarını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Selanik’te düzenlenen bu fuarda yer aldığımız için oldukça mutluyuz. Burada gerçekleştirdiğimiz tanıtım faaliyetleri oldukça verimli oldu. Öğrenciler ve velilerine Üniversitemizi tanıtma fırsatı bulduk. Burada öğrencilerin ilgisi oldukça yoğun. Katılımcılar burada standımıza uğrayarak merak ettikleri her konuda bilgi alma fırsatı buluyorlar. Trakya Üniversitesi olarak hedeflerimizden birisi bildiğiniz üzere Balkanlardaki etkinliklerimizi artırmak ve bu bölgeden daha fazla öğrenci çekmek. Gerçekleştirdiğimiz bu tanıtım faaliyetleri sayesinde Trakya Üniversitesinin öğrencilere sunduğu fırsatlara dikkat çekiyoruz. Burada Türk ve Yunan basınından oldukça büyük bir ilgi gördük. Düzenlemiş olduğumuz basın toplantısı ile Yunanistan kamuoyuna Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrencilere sunduklarımızdan bahsettik. Trakya Üniversitesi olarak ilerleyen zamanlarda başta Balkanlar olmak üzere diğer yurt dışı tanıtım faaliyetlerimize ağırlık vereceğiz.” dedi.
 
Trakya Üniversitesi standı fuar boyunca yaklaşık olarak 4000 katılımcı tarafından ziyaret edilerek fuarın en çok ilgi gören stantlarından birisi oldu.  
Bu içerik 17.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1072 kez okundu.