TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN PRİŞTİNE ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ BÖLÜMÜNE ZİYARET

Türkçe’nin en nezih ve latif haliyle konuşulduğu ülkelerden biri olan Kosova’daki Hasan Priştine Devlet Üniversitesi’nin Filoloji Fakültesi çatısı altında faaliyet gösteren ve Trakya Üniversitesi ile 2+2 ortak lisans programı bulunan Türkoloji Bölümü, Priştine’deki dersliklerinde Trakya Üniversitesi heyetini ağırladı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada ile birlikte Trakya Üniversitesi’nin uluslararası mezunlarından, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş’tan oluşan heyeti Kosova Hasan Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ergin Jable karşıladı.

Doç. Dr. Ergin Jable ziyarette Trakya Üniversitesi heyetine, bölüm olarak hayata geçirdikleri çalışmaları aktararak Trakya Üniversitesi yönetimine, verdikleri koşulsuz destek için teşekkür etti. Doç. Dr. Ergin Jable, her iki üniversitenin uyumlu çalışması ve destekleriyle Türkoloji konusundaki ortak çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Trakya Üniversitesi ile kardeş ülke Kosova’nın en eski ve köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Hasan Priştine Devlet Üniversitesi arasındaki güçlü iş birliğinin önemine dikkat çeken Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki 2+2 ortak lisans programının, dost ve kardeş iki ülkedeki Türkoloji çalışmalarına çok önemli katkı sağladığını ifade etti. İş birliği kapsamında öğrencilerin, 2 yıl Trakya Üniversitesi’nde 2 yıl da Kosova Hasan Priştine Devlet Üniversitesi’nde eğitim alarak iki ülkede de geçerli bir diploma aldığını hatırlatan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Dost ve kardeş ülke Kosova’da dilimizin öğrencilere bu seviyede öğretilmesi gurur verici. Bu başarıda, Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ergin Jable’ni büyük katkı ve çabası var. Bu vesileyle kendisine bir defa daha teşekkür ediyoruz. Kosova, Türk Dili ve Edebiyatı’nda, yüzyıllara dayanan köklü bir birikime sahip. Bu program sayesinde, iki ülke arasındaki kültür köprülerinin daha da güçlendiğini gözlemliyoruz. İş birliğimiz önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek.” dedi.

Ziyaret, kitap ve hediye takdimi ile sona erdi.
Bu içerik 27.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 738 kez okundu.