TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDEN DÜNYADA BİR İLK: OTİZM SU ALTI SERAMİK SERGİSİ / MAVİ IŞIĞA DAL

Trakya Üniversitesi Su Altı Topluluğu (TÜSAT) ve Özel Eğitim Topluluğu‘nun düzenlemiş olduğu su altı otizm sergisi dalgıç ziyaretçilerini bekliyor.

1999 Gölcük Depremi’nde sular altında kalan ve Batıkşehir adı verilen dalış bölgesindeki çınar ağaçlarına otizm tanısı almış bireylerin yapmış olduğu seramik eserler yerleştirildi. Projede yer alan otizmli bireyler, T.Ü. Armağan Dönertaş Çocuk Gelişimi, Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin atölyesinde yapmış oldukları balık, denizyıldızı, denizatı, yaprak gibi heykelleri, Seramik Öğretmeni Nail Yurdusev önderliğinde bir ay içerisinde hazırladılar. Hazırlanan eserler Yrd. Doç. Dr. Anıl Özyurt (TÜSAT akademik danışmanı) ve Murat Kulakaç (Değirmendere Spor Su Altı Topluluğu Başkanı) ile Trakya Üniversitesi görevlileri Yrd. Doç. Dr. Dilber Tezel, Koray Taş, Ali Korkmaz, Erçin Taşkın, Oğuz Kandemir ve Turan Dinler’den oluşan ekibin yardımıyla su altına yerleştirilerek bir sergi alanı oluşturuldu. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteğiyle gerçekleşen sergi, otizm ve su altını bir araya getirerek dünyada bir ilke imza atmış oldu.

Proje hakkında görüşlerini aktaran Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “Bize depremi, su altında kalmış evlerimizi, canlarımızı hatırlatan bu sergide otistik çocuklarımızın mücevherlerden daha değerli el emeği ürünleri su altında sergilendi. Bir çok duygusal mesajı içeren bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu: “ - Otizm, Eğitim, Trakya Üniversitesi, su altı topluluğu, Armağan Dönertaş, su altı sergisi - anahtar kelimelerini bir araya getiren bu anlamlı ve orijinal projeye katkı sağlayanları canı gönülden kutluyorum. “ dedi.

 

Bu içerik 15.02.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2608 kez okundu.