TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MEYOK DANIŞMA KURULU 2. TOPLANTISI KEŞAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi (TÜ) Meslek Yüksekokulları Danışma Kurulu 2. Toplantısı, 3 Mayıs 2017 tarihinde Keşan’da gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mümin Şahin, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Keşan Belediyesini temsilen Belediye Meclisi üyesi Ercan Ersoylu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ile Keşan Ticaret Borsası (TB) Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bölgedeki bazı esnaf odalarının başkanları ile STK’ların temsilcileri, meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda, bölgenin iş dünyası ile Trakya Üniversitesi ortaklığında hazırlanan 3+1 İşyeri Eğitim Uygulaması modeli tanıtıldı.
 
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yaptığı açılış konuşması ile toplantı başladı.

2.si Keşan’da gerçekleştirilen Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Danışma Kurulu Toplantısı’nın 3.sünün ise Uzunköprü’de yapılacağını bildiren Helvacıoğlu, “Sevgili katılımcılar, bugün Bilecik ve Sakarya’da örneği olan, Trakya Üniversitemizde de önümüzdeki dönemde başlamasını istediğimiz bir model ortaya çıkardık. Bu modelin Trakya Üniversitesinde de başlamasını arzu ediyoruz. Biliyorsunuz ki, memleketin bir sorunu var. O da mesleksizlik. Okullarımız, mezun ettikten sonra tecrübesizlik sorunu ortaya çıkıyor. İş dünyası tecrübeli personel arıyor. Ancak okulumuzdan mezun olanlar da piyasaya tecrübesiz çıkıyor. Neden üniversiteye gidiyoruz? Çalışmak için. Ama eksiklerimiz olduğunu gördük ve hep beraber üniversite, kamu ve özel sektör işbirliği içinde bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Rektörümün döneminde iş dünyası ve üniversiteler daha çok beraber oldu. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Ülkemizin ihtiyacı olan paylaşma budur diye eklemek istiyorum.” dedi.
 
Birlikte yapılan çalışmaların gençleri hayata daha iyi hazırlayacağını vurgulayan Mustafa Helvacıoğlu, “Daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz. İş dünyası ve üniversiteler beraber çalışınca her şey daha güzel olacak. Bugün size yeni eğitim modeli olan 3+1 modelini, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürümüz ve Danışma Kurulu Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda tanıtacak. 3+1 modeli; 2 yıllık meslek okullarımızdaki öğrencilerimiz için bir çalışmadır. 2 yıllık bir meslek yüksekokuluna giden bir öğrencimiz, ilk yıl okulda ders görecek, 2. yıl ise birinci ya da ikinci dönem de işverenin yanında çalışacak. 6 ay boyunca da maaşını İŞKUR ödeyecek. İşveren de staj ve ders notunu verecek. Yani biz tecrübeli eleman arıyoruz diyen iş yerleri tecrübeli elemanını kendileri yetiştirecekler. Bizler de bu çalışmaya tüm kurumlar olarak birleşerek destek olacağız. Öncülüğünü yapacağız. Sonuçta yine bölgemiz kazanacak.” şeklinde konuştu.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında hazırlanan 3+1 İşyeri Eğitim Uygulaması projesi ile ortaya büyük bir fırsat çıktığını, bu sayede de üniversite ile iş dünyasının bir araya gelme şansının yakalandığını ifade ederek “Çocuklarımız iki yıllık bir okulda okurken, bitirdiklerinde ne iş yapmak istiyorlar ise bu eğitimi o iş yerinde alarak mezun olacaklar ve bu eğitim modelinden hem işveren hem de öğrenci faydalanacak. İŞKUR’un bize bu anlamda büyük bir maddi desteği olacak. Biz üniversite olarak işyerlerinize yavaş yavaş sızıyoruz. Bu çok önemli ve güzel bir fırsat. Böylece çocuklarımız da ciddi tecrübe kazanarak mezun olacaklar. Bir iş görüşmesine işi bilerek, özgüvenli gidecek. Her anlamda hem üniversite hem öğrenci hem de işveren kazanacak. Türkiye’deki ilk uygulayıcı Trakya Üniversitesi olacak. Öğrencimizi hor görmeyecek, onun kıymetini bilecek, ona iyi bakacak güzel iş yerleri bulursak biz bu çalışmayı başlatacağız. Bu toplantının amacı da budur. Size sistemi tanıtmak istedik. Sistemimizin değerli olduğunu fark edip bu sistemi sizlere duyurmamıza fırsat sağlayan Sayın Helvacıoğlu’na çok teşekkür ederim.” dedi.
Bu içerik 12.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 484 kez okundu.