TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇSPOR’DAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE’YE FARK

Trakya Üniversitesi Meriçspor Türkiye Basketbol 2. Lig B Grubu 15. hafta müsabakasında İzmir Büyükşehir Belediye Spor ile karşılaştı. Play-off için büyük önem taşıyan karşılaşma Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleşti. Müsabakaya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, takımımızın yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Doç. Dr. Atakan Sezer, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Yence, Adem Yetişken, basın danışmanı Bülent Paçarız (Amıca 63), Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı. Batıkale ve diğer taraftar gruplarının tezahüratları ile salonu hınca hınç dolduran Edirneli basketbolseverler takımımızı maç sonuna kadar desteklediler.

İlk dakikalarda karşılıklı basketler ile başlayan mücadelede oyuncumuz Doğuş Topçu’nun sakatlanmasıyla moraller bozuldu. İlk periyotta dengeli bir oyun anlayışı kabul edildi ve karşılıklı basketlerle 17-13 sona erdi.

İkinci periyotta hücumda ritmini bulamayan takımımız Trakya Üniversitesi Meriçspor savunmada zaman zaman rakibine engel olamadı ve misafir takım İzmir Büyükşehir Belediye Spor ilk devreyi 32-31 önde kapattı.

Üçüncü periyotta üst düzey performans gösteren takımımız Trakya Üniversitesi Meriçspor taraftarında desteğiyle rakibini hücumda ve savunmada zorda bıraktı. Alan savunmasını başarıyla gerçekleştiren takımımız rakibini dış atışlara zorladı. Dış atışlarda düşük yüzde ile oynayan İzmir Büyükşehir Belediye Spor savunmada takımımızın alternatifli ve yüksek yüzdeli hücumları karşısında çözüm üretemeyince fark 25 sayıya ulaştı. Bu periyotta takımımız, rakibinin sadece 2 sayı atmasına müsaade ederek periyodu 59-34 önde tamamladı.

Son periyotta rakibinin skoru lehine çevirmesine müsaade etmeyerek hücumda ve savunmada dengeli bir oyun anlayışı sergileyen takımımız Trakya Üniversitesi Meriçspor karşılaşmayı 68-48 önde tamamladı ve play-off mücadelesini devam ettirdi.

Trakya Üniversitesi Meriçspor: Arslan Terzi, Kemal Zahra, Remzi Cekiç, Muhammet Ali Bozkurt, Ege Solmaz, Yasin Doğuş Topçu, Sedat Cerman, Tunahan Çetin, Uğur Tezcan, Emre Özkanlı, İsmail Esmeray, Oğuz Acar

Koç Mülkü Karadeniz, Menajer Kenan Evren Eytiş ve tüm sporcularımıza bize yaşattıkları bu galibiyet için teşekkür ediyoruz.
Bu içerik 13.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1734 kez okundu.