TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE EDİRNE TİCARET VE SANAYİ ODASI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Trakya Üniversitesi ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) arasında üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işyerlerinde bir dönem süreyle gerçekleştirilebilecek pratik eğitim ve çalışma esaslarını kapsayan İş Birliği Protokolü 05 Şubat 2016 tarihinde imzalandı.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Akıncı, Edirne Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahman Güven, Kartaltepe Mensucat Fabrikası T.A.Ş. Temsilcisi ile Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğretim elemanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Recep Zıpkınkurt, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekerek Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmasına protokol hakkında bilgiler vererek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, protokolün meslek yüksekokulu öğrencilerini kapsadığını ancak daha sonra fakülte ve yüksekokul öğrencilerini de kapsayarak yaygınlaşacağını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, bu sayede eğitim kalitesinin artacağını, sanayicilerin de ara eleman ve nitelikli eleman ihtiyacının da karşılanmış olacağını ifade etti. Rektörümüz ayrıca, öğrencilerin uygulama eğitimi boyunca sigortalarının Üniversitemiz tarafından karşılanacağını ve öğrencilerin aldığı uygulama eğitiminin eğitim süresinden sayılacağını, bu sayede teorik ve uygulama dengesinin de sağlanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.

Protokol kapsamında Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerimiz Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işyerlerinde bir dönem süreyle gerçekleştirilebilecek pratik eğitim ve çalışma fırsatı yakalayacak.
Bu içerik 05.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1584 kez okundu.