TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE AMERİKA KANSAS VE KANSAS CİTY MISSOURI ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA ANLAŞMALAR İMZALANDI

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, 4-9 Haziran tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki University of Kansas Lawrence (KU- LAWRENCE), University of Kansas Medical Center (KUMC) ve University of Missouri, Kansas City (UMKC) ziyaret etti.

Ziyaretlerde İkili Anlaşma Protokolü, Erasmus+ ve Mevlana Programları ile ilgili anlaşmalar yapıldı ve bu programlar hakkında bilgi alışverişinde bulunularak Çift Diploma, öğrenci ve öğretim elamanlarını kapsayan Amerika’da dil eğitimi konuları görüşülerek Edirne ve Trakya Üniversitesi tanıtıldı. Balkan Üniversiteler Birliği ve Üniversitemizin bu birlikteki konumu anlatıldı. Trakya bölgesindeki ve özellikle Edirne’nin suç oranının en düşük bölgelerden biri olduğu, ayrıca değişim programları ile gelecek öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok kolay adapte olacaklarının üzerinde duruldu.

Öğrenci ve öğretim üyesi değişimlerini ve iki üniversite arasında ortak projeler yapılması konuları tartışıldı. Toplantılar çok sıcak, samimi ve pozitif bir ortamda gerçekleşti.

University of Missouri, Kansas City Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdürü Tamara C Byland, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Üniversite Sorumlusu Prof. Kevin Z Truman, Uygulamalı Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Monica Mingucci, Uluslararası Eğitim ve İş Birliği Sorumlu Müdürü Christina S Davis ile ikili anlaşmalar, çift diploma ve İngilizce eğitim ile ilgili görüşüldü. Mevlana Programı ve Trakya Üniversitesi tanıtıldı. Ayrıca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Justin Perry ve Dekan Yardımcısı Prof. Micheal Strochschein, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Ann H Cary, Global Girişimcilik Müdürü ve İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sidne G. Ward, Uluslararası Öğrenci İşleri Sorumlusu Dustin Dye ile ayrı ayrı görüşülerek ortak çalışma alanları konusu masaya yatırıldı.

University of Kansas Lawrence Uluslararası Programlar Müdürü Prof. Joe Potts ve Müdür Yardımcısı Prof. Charles Bankart, Yurtdışı Çalışma Ofisi Müdürü Angela Perryman, Değişim Programları Müdürü Prof. Rachel S Jhonson ile görüşülerek İkili Anlaşma Protokolü, Erasmus+ ve Mevlana Programı Trakya Üniversitesi ile University of Kansas Lawrence arasında ikili anlaşma imzalandı. Ayrıca bu üniversitedeki İngilizce destek programları ve maliyetleri hakkında Uygulamalı İngilizce Merkezi Müdürü Prof. Deborah Osborne, Müdür Yardımcısı Margaret Coffey ve Aaron Huerter ile görüşüldü.
 
University of Kansas Medical Center (KUMC) ziyaretinde öncelikle Uluslararası Programlar Müdürü Kimberly Connelly ve Dış İlişkiler Ofisi ziyaret edilerek Üniversite ve programlar ile ilgili bilgi alındı. Kansas Eyaleti Üniversitelerinden Sorumlu Vice Chancellor Prof. Dr. Doug Girod, Vice Chancellor Prof. Dr. Robert M Klein, University of Kansas Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Robert Simari ve Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sally Maliski ile görüşülerek Trakya Üniversitesi öğrencilerinin Kansas Eyaletinde kısa dönemli öğretim görmesi, maliyeti, ortak araştırma ve iş birliği konuları konuşularak iki üniversite arasında İkili Anlaşma Protokolü imzalandı. Üniversitedeki öğrencilere ve öğretim üyelerine düzenlenen ayrı ayrı toplantılarda Trakya Üniversitesi, Edirne, Mevlana Programı tanıtılarak öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gibi konularda bilgi verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun önem verdiği konulardan biri olan Trakya Üniversitesinin Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarıyla ortak eğitim öğretim programı hazırlayarak öğrencilerimizin hem yurtdışındaki üniversitelerden, hem de bizim Üniversitemizden diploma almasını öngören Çift Diploma Programı’nın ile ilgili ilk adım Amerika Birleşik Devletlerinin köklü devlet üniversitelerinden biri olan University of Missouri, Kansas City (UMKC) ile başlatıldı. 2+2 Lisans (2 yıl Trakya Üniversitesi ve 2 yıl University of Missouri, Kansas City), 3+2 Yüksek Lisans (3 yıl Trakya Üniversitesi ve 2 yıl University of Missouri, Kansas City) programları öncelikle Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerindeki birer bölümle başlayıp, daha sonrada tüm üniversite Fakülte ve bölümlerine yayılması konusunda fikir birliğine varıldı. TOFEL sınavından 79 üstü alan öğrencilerin direkt olarak bu programlara başlayacağı gibi, İngilizcesi yeterli olmayan öğrencilerimiz için de bir yıllık hazırlık programı alarak başlaması söz konusu olacaktır.

University of Missouri, Kansas City’nin bir yıllık 1+1 programı (1 dönem İngilizce dil eğitimi ve 1 dönem Öğrencinin kendi bölümünde eğitim alması) konuşuldu. Öğretim elemanlarımızın yabancı dillerini geliştirmeleri ile ilgili programlar ile ilgili de bilgi alındı. University of Missouri Kansas City (UMKC) tüm bu programlar ile ilgili olarak Trakya Üniversitesi öğrencilerine belirli oranlarda burs imkanı sağlayacağını beyan etti. 
Bu içerik 14.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1525 kez okundu.