TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAFTA SONUNDA DA KAPILARINI EĞİTİM İÇİN HALKA AÇIYOR

24 Saat açık üniversite modelini çağdaş normun gereği gören üniversitemiz halka açık bir eğitim etkinliğine daha ev sahipliği yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü hafta sonu 23-24 Eylül tarihleri arasında tasarım ve serigrafi üzerine bir etkinlik gerçekleştirdi. Sanatsal serigrafi konusunda Türkiye’de en çok etkinliği gerçekleştiren kurum bu konuda bir iletişim merkezi olma özelliğini bu etkinlikle daha da pekiştirmekte. Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu tarafından gerçekleştirilen etkinlik ulusal alanda 11 katılımcıyla gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak Kerem İşcanoğlu şu şekilde konuştu. “Şuan Türkiye’de en çok serigrafi etkinliği düzenleyen kurumuz ve bu yeterli görülmemeli artık teknoloji üreten ve bunu satan bir konuma da gelmeliyiz. Atölye teçhizatları ve düzenleri konusunda çalışıyorum ve yakında teçhizatları ile beraber atölye kurulumu yapar ve bundan gelir elde eder bir duruma gelebileceğiz, zaman başarılı olmuş sayabiliriz kendimizi ama bugün değil! Ayrıca üniversiteler toplumu bilgilendirir ve hafta sonları da üniversitelerin takvimde tatil olarak gözükemez. Fakültemiz Türkiye’de ilklere imza atabilir mi? Aklımızda çok büyük bir soru var: Bunu zamanla hepimiz göreceğiz.”

Etkinliğe katılan on isim şu şekildedir: İsmail Akyıldız, Nihal Sarı, Figen Şahan, Gizem Nur Sözer, Nida İşbaş, Hasret Yürük, Seda Şimşek, Dilara Garip, Yağmur Savaş, Melisa Arslan, Şahika Ezgi Çay.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..