TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN “ISO/IEC 27001:2013 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ” SERTİFİKA SÜRESİ UZATILDI

Bilgi güvenliği alanında uluslararası bir kalite standardı olan ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı alan ilk üniversitelerden biri olan Trakya Üniversitesi, standartların sağlamlaştırılması ve devamlılığının sağlanması konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Üniversitede sunulan hizmetlerin ve yapılan faaliyetlerin güvenlik standartları çerçevesinde geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren ve bu doğrultuda ilk kez 7 Aralık 2018’de “TS EN ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası” almaya hak kazanan Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nın geçerlilik süresinin, 20 Kasım 2020 itibarıyla 1 yıl daha uzatılmasını sağladı. Bu doğrultuda Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, uluslararası akreditasyonlu ve onaylı gözetim-denetim firması olan KIWA tarafından gerçekleştirilen denetimlerden her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla geçerek Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı “ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası”na sahip birim olma unvanını sürdürdü.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yetki ve görev alanında bulunan ağ ve sistem yönetimi ile bilgi varlıklarını korumak amacıyla Trakya Üniversitesi’nde kullanılan bilişim güvenliği sistemine ilişkin bağımsız belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan değerlendirme ve inceleme neticesinde yenilenen “ISO/IEC 27001:2013 Uluslararası Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası” 19 Kasım 2021 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak.

Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, süresi uzatılan sertifikayla tüm iş akış süreçlerinde bilgi güvenliği ile ilgili kriterlerin uygulandığını, bilişim teknolojileri alanında en değerli sayılan ve uluslararası geçerliliğe sahip bir kalite standardı ile belgelendirmiş oldu. Sertifika ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından üniversitenin tüm kullanıcılarına yönelik hizmetlerde gizlilik, bütünlük, ulaşılabilirlik ve izlenebilirlik kriterlerinin yerine getirilmesine ve hassasiyetle uygulanmasına devam edilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Hilmi Kuşçu, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında üniversitenin sistem ve ağ alt yapısını güçlendirme, siber güvenlik tedbirlerini artırma konusunda gerekli çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini ifade ederek bilişim teknolojileri alanında reformların devam edeceğini söyledi. Kurumsallaşma yolunda önemli mesafeler kat ettiklerini ve her geçen gün daha iyiye ulaştıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Hilmi Kuşçu, “Çalışanlarımıza ve iç paydaşlarımıza daha güvenli hizmet sunmak ve beklentilere en iyi şekilde cevap vermek amacıyla uzun emek ve çabalar sonucu elde ettiğimiz sertifikanın süresinin uzatılmasından büyük memnuniyet duyduk. Bilgi Güvenliği Politikası doğrultusunda sahip olduğumuz tüm bilgi varlıklarını korumaya, bilgi güvenliği şartlarını uluslararası standartlar, yasa ve mevzuatlar çerçevesinde sağlamaya, mevcut ve oluşabilecek riskleri en iyi şekilde yöneterek bilgi güvenliğini sürekli olarak iyileştirmeye, geliştirmeye ve gözden geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Nedir?

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven verecek şekilde yeterli güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış uluslararası bir standarttır. ISO 27001; kurumsal yapıyı, güvenlik politikalarını, risk değerlendirmesini ve risk eylem planlarını, sorumlulukları, uygulamaları ve süreçleri içermektedir.

Bağımsız belgelendirme kuruluşlarının yaptıkları denetim sonucu almaya hak kazanılan bu belge, kurumdaki bilgilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik sistematik bir uygulama olduğunun kanıtıdır.

Bu içerik 18.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1077 kez okundu.