TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 11. ALT KURUL TOPLANTISI

Trakya Üniversiteler Birliği 11. Alt Kurul Toplantısı 28 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can ile alt kurul üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin “Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle yola çıktık. Her geçen gün sesi daha gür çıkan, bilim dünyasında ağırlığı artan Trakya Üniversiteler Birliği için buradayız. Burada ortaya çıkan iş birliği bizi hedeflerimize ulaştıracak.” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Süha Özden “TÜB içinde bulunduğu coğrafya için çalışmalar yaparak katkı sağlamayı hedefleyen bir birlik. Kuruluşumuzdan bu yana yaptığı çalışmalarla önemli faaliyetler gerçekleştirdi. Birlikte çalışma kültürü zordur. Fakat biz de var olan bu kültür sayesinde hedeflenen çalışmalar başarı ile gerçekleştiriliyor. Bu başarılarımız YÖK ve diğer üniversiteler nezdinde takdir ediliyor.” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal “Hepimizin bir başkasının vereceği katkıya ihtiyacı var. Güçlerimizi birleştirerek aynı hedefe yöneliyoruz. Birlik olarak her zaman bir hedefimiz var.” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli “Trakya Üniversiteler Birliği sosyal, idari ve kültürel iş birliği amacıyla kurulmuş bir birliktir. Bugün yine aynı hedefe yürümek amacıyla farklı fikirleri olan insanlar olarak bir aradayız.” dedi.

Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu alt kurulda görüşülecek gündem maddelerini açıkladı.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli’ye hediye takdim etti.

Hediye takdiminin ardından alt kurul toplantılarına geçildi. Toplantıların tamamlanması ile Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu tarafından mutabakata varılan maddeler okunarak katılımcılarla sonuç bildirgesi paylaşıldı.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..