TRAKYA PEDİATRİ SEMPOZYUMU “PEDİATRİDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR”

Üniversitemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından Trakya Pediatri Sempozyumu “Pediatride Güncel Yaklaşımlar” üst başlığıyla 21 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Acunaş, “Bu sempozyum ile ‘Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı’ başlığı altında yıllardır Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde her ay yaptığımız toplantıları sizlerin de talepleri doğrultusunda en sık karşılaşılan sorunların en güncel bilgilerle ele alındığı bilimsel bir şölene dönüştürmeyi amaçladık. Pediatri ve Aile Hekimliği uzmanları ile pratisyen hekimlerin günlük pratikte sık karşılaştıkları konular hakkında güncel bilgilerin paylaşımını sağlamak ve eğitimleri devam eden araştırma görevlilerimizin de yararlanabileceği, bölgemizde sürekliliği olan akademik bir eğitim platformu oluşturmayı hedefledik. Alanında duayen akademisyenlerin katılım ve desteği ile bu sempozyumun bir şölene dönüşeceğine inanıyoruz. Her yıl ‘Trakya Pediatri Günleri’ başlığı altında diğer Trakya Bölgesi illerinde de sürdürmeyi planladığımız bu etkinliğimizde elde edilecek bilgiler ışığında takip ve tedavi edilecek her çocuk, hepimize mutluluk kaynağı olacaktır. Ayrıca bu toplantı ile eğitimlerini tamamladıktan sonra yurdumuzun birçok bölgesinde hizmet vermeye başlayan eski mezunlarımızla da bir araya gelerek iletişimimizi güçlendirmiş bulunuyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Bu sempozyum ve toplantılar bizim günlük pratiğimize büyük bir zenginlik katıyor. Bu toplantıların Edirne gibi serhat bir şehirde gerçekleştirilmesi bizim için oldukça önemli. Edirne medeniyet, zarafet, hoşgörü şehri olarak Trakya’nın ve Anadolu’nun önemli yerleşimlerinden biridir.” dedi. Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından oturumlar başladı. Çeşitli öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen oturumlar gün boyu devam etti.
 
 
 
Bu içerik 25.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 805 kez okundu.