TRAKYA PEDİATRİ SEMPOZYUMU “PEDİATRİDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR”

Üniversitemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından Trakya Pediatri Sempozyumu “Pediatride Güncel Yaklaşımlar” üst başlığıyla 21 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Acunaş, “Bu sempozyum ile ‘Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı’ başlığı altında yıllardır Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde her ay yaptığımız toplantıları sizlerin de talepleri doğrultusunda en sık karşılaşılan sorunların en güncel bilgilerle ele alındığı bilimsel bir şölene dönüştürmeyi amaçladık. Pediatri ve Aile Hekimliği uzmanları ile pratisyen hekimlerin günlük pratikte sık karşılaştıkları konular hakkında güncel bilgilerin paylaşımını sağlamak ve eğitimleri devam eden araştırma görevlilerimizin de yararlanabileceği, bölgemizde sürekliliği olan akademik bir eğitim platformu oluşturmayı hedefledik. Alanında duayen akademisyenlerin katılım ve desteği ile bu sempozyumun bir şölene dönüşeceğine inanıyoruz. Her yıl ‘Trakya Pediatri Günleri’ başlığı altında diğer Trakya Bölgesi illerinde de sürdürmeyi planladığımız bu etkinliğimizde elde edilecek bilgiler ışığında takip ve tedavi edilecek her çocuk, hepimize mutluluk kaynağı olacaktır. Ayrıca bu toplantı ile eğitimlerini tamamladıktan sonra yurdumuzun birçok bölgesinde hizmet vermeye başlayan eski mezunlarımızla da bir araya gelerek iletişimimizi güçlendirmiş bulunuyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Bu sempozyum ve toplantılar bizim günlük pratiğimize büyük bir zenginlik katıyor. Bu toplantıların Edirne gibi serhat bir şehirde gerçekleştirilmesi bizim için oldukça önemli. Edirne medeniyet, zarafet, hoşgörü şehri olarak Trakya’nın ve Anadolu’nun önemli yerleşimlerinden biridir.” dedi. Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından oturumlar başladı. Çeşitli öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen oturumlar gün boyu devam etti.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..