TRAKYA KALKINMA AJANSI TÜRK EKONOMİ BANKASI ARASINDA “YENİ İŞİM GİRİŞİM PROJESİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan “Yeni İşim Girişim Programı”nın protokolü 25 Ağustos 2015 Salı günü Kırklareli’nde imzalandı.

İmza törenine Trakya Bölgesi Valileri, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, protokole taraf olan TEB, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Teknopark Yönetici A.Ş, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş ve Keşan Ticaret Borsa’sından yetkililer katıldı.

Yeni İşim Girişim Programı, Trakya Kalkınma Ajansı’nın yaptığı girişimcilik organizasyonlarını tek bir çatı ve slogan altında toplamak amacı ile oluşturulmuş bir girişimcilik programıdır.

2015 yılı itibari ile ajansın yaptığı girişimcilik faaliyetlerinin tamamı “Yeni İşim Girişim” konsepti içerisinde gerçekleştirilecek; böylece organizasyonların birbirini tamamlar etkinlikler halinde gerçekleşmesi sağlanacaktır.

Bu program çerçevesinde Türk Ekonomi Bankası ile imzalanan protokol ile Bölgede Let’s Up Girişimcilik Modülü ve Trakya Melek Yatırımcılar Ağı kurulması için çalışmalara başlanacak olup, bu kapsamda bölgede rol model olacak girişimciler yetiştirilmesi öngörülmektedir. Bölgede kurulması planlanan “Girişim Evi” ile girişimcilere ofis imkânı ve projelerinde ihtiyaç duyacakları mentor (yakın danışmanlık) desteğinin verilmesi sağlanacaktır. Girişimcilik Evi, Trakya Üniversitesi bünyesinde yer alan Trakya Teknopark’da kurulacaktır.  Burada Trakya Bölgesi’nin girişimcilik endeksini yükseltebilecek yenilikçi projelere Türk Ekonomi Bankası tarafından 500 bin TL’ye varan finansman sunulacaktır.

Bütün bunların yanında E-Ticaret ve Dijital Pazarlama, Yaratıcı Girişimcilik, İnovasyon ve AR-GE Yönetimi, Akademik Çıktıların Ticarileştirilmesi, İhracat Kredileri gibi konularda yıl boyu konferans, eğitim, seminer ve paneller gerçekleştirilecek; bölgede girişimciliğin geliştirilmesi için paydaşlarla çalıştaylar düzenlenecektir.

Bu içerik 26.08.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1978 kez okundu.