“TIP ÖĞRENCİLERİNE BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ: EDİRNE 2016” ETKİNLİK PROJESİ TAMAMLANDI

TÜBİTAK’ın 2229 - Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Proje Koordinatörlüğünü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun yaptığı; Tıp Öğrencilerine Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi: EDİRNE 2016 başlıklı eğitim programı 01-04 Aralık 2016 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde başarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik açılışına Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nurettin Taştekin, Prof. Dr. S. Arzu Vardar, Yrd. Doç. Dr. Ebru Taştekin katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu açılış konuşmasında AR-GE ve inovasyonun önemine değindi. Gençlerin girişimcilik ruhunun desteklenmesi ve başarı için yol gösterilmesinin gerektiğini belirtti. Rektörümüz etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 36 öğrenci, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 4, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 4, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 4, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1 ve Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2 öğrenci olmak üzere eğitim etkinliği toplam 53 öğrenci ile gerçekleştirildi.

Ülkemizin ihtiyacı olan bilim insanının yetişmesi için, TÜBİTAK tarafından sağlanan destekle, Tıp Fakültesi öğrencilerinin üretken yönlerinin ortaya çıkarılmasına ve bilimsel araştırma yapmaya yatkınlıklarının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Etkinliğin ilk bölümünde; TÜBİTAK’ın Lisans ve Lisansüstü öğrencilere sağladığı imkânlar tanıtıldı. Katılımcılara proje yazımından önce temel bilgiler verildi, daha sonra öğrenilen bilgiler kapsamında bilimsel araştırma sorusu nasıl tasarlanır, CV hazırlama, kaynak tarama stratejileri-bilgiye ulaşım, bir bilimsel makaleyi kritik okuma ve analiz ve Proje Önerisi Hazırlama ile ilgili uygulamalar yaptırıldı.

Eğitim Programında Eğitici olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Vedat Bulut, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Ayar, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Selim Kutlu, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Süleyman Sandal ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu yer aldı. 
Bu içerik 08.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 891 kez okundu.