TIP FAKÜLTESİ ULUSLARARASI KATILIMLI TÜRK ROMATOLOJİ KONGRESİNE ÇIKARTMA YAPTI

Türkiye Romatoloji Araştırma ve Savaş Derneği’nin her sene düzenlediği Türk Romatoloji Kongresi 22-26 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da Ana Dernek’in İstanbul Trakya Şubesi tarafından Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Birtane’nin başkanlığında düzenlendi.

Bu kongre, yaşama geçirilen farklı konsepti ile başarılı geçti. Bu farklı konsept içinde çok büyük zaman ayrılan multidisipliner olgu sunumları, farklı iki disiplinin ortak tartışmaları, karşıt görüşlerin münazara ortamında tartıştırılması, küçük gruplarda uzmanına danışma toplantıları önemli yer aldı.

Kongrenin başarılı geçmesinde ve farklılıkları ile anılmasında Tıp Fakültemizden katılan öğretim üyelerinin çok büyük katkısı oldu. Kongreye sunulan bildirilerin puanlandırılması ve ödüle layık görülen bildirilerin belirlenmesi için kurulan jürinin başında bulunan Prof. Dr. Nurettin Taştekin ve kurul üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Yavuz tarafından etik, nitelikli ve adaletli bir değerlendirme sürecine imza atıldı.  Senelerdir kliniklerde yapılan kas iskelet sistemi seçilen olgular, Türkiye’deki başka kliniklerden getirilen olgularla birlikte Trakya Tıp konsepti ile tartışılarak katılanlara öğretici dakikalar yaşattı. Bu konuda, toplantıyı organize eden Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel öncülüğünde, Prof. Dr. Cumhur Kılınçer, Prof. Dr. Ali Sarıkaya ve Doç. Dr. Cem Çopuroğlu, Yrd. Doç. Dr. Filiz Tuna ve Dr. Hande Özdemir; olguları kendi disiplinleri açısından değerlendirerek büyük beğeni topladılar. Prof. Dr. Ahmet Tezel ve Prof. Dr. Okan Çalıyurt iki disiplinli toplantılarda Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlarına gastroenterolog ve psikiyatrist bakışı başarılı bir şekilde aktardılar. Prof. Dr. Galip Ekuklu da tez aşamasına gelen asistanlardan oluşan küçük bir gruba temel istatistik konusunda koçluk yaparak bu gruba katkıda bulundu. Ayrıca Kongre’de Prof. Dr. Hakan Tuna oturum başkanı olarak Dr. Ela Düzce de sözel bildiri sunarak yer aldılar.

YENİ “SAĞLIKLI BİR NESİL SAĞLIKLI BİR GELECEK” SÖYLEŞİSİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Topluluğu tarafından organize edilen “Sağlıklı Bir Nesil Sağlıklı Bir Gelecek”  adlı söyleşi 24 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, akademisyenler ile Edirne Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç ve öğrenciler katıldı. Progr..

YENİ 23 NİSAN REKTÖRÜ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE UZAY ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYOR

Üniversitemiz Anaokulu öğrencileri 21 Nisan 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz çocuklar ile sohbet ederek hediyeler dağıttı.Rektörümüzün sorduğu bilmeyece doğru cevap vererek Rektörlük koltuğuna oturan öğrencimiz astronot olmak istediğini ifade etti. &O..