TIP FAKÜLTESİ ULUSLARARASI KATILIMLI TÜRK ROMATOLOJİ KONGRESİNE ÇIKARTMA YAPTI

Türkiye Romatoloji Araştırma ve Savaş Derneği’nin her sene düzenlediği Türk Romatoloji Kongresi 22-26 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da Ana Dernek’in İstanbul Trakya Şubesi tarafından Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Birtane’nin başkanlığında düzenlendi.

Bu kongre, yaşama geçirilen farklı konsepti ile başarılı geçti. Bu farklı konsept içinde çok büyük zaman ayrılan multidisipliner olgu sunumları, farklı iki disiplinin ortak tartışmaları, karşıt görüşlerin münazara ortamında tartıştırılması, küçük gruplarda uzmanına danışma toplantıları önemli yer aldı.

Kongrenin başarılı geçmesinde ve farklılıkları ile anılmasında Tıp Fakültemizden katılan öğretim üyelerinin çok büyük katkısı oldu. Kongreye sunulan bildirilerin puanlandırılması ve ödüle layık görülen bildirilerin belirlenmesi için kurulan jürinin başında bulunan Prof. Dr. Nurettin Taştekin ve kurul üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Yavuz tarafından etik, nitelikli ve adaletli bir değerlendirme sürecine imza atıldı.  Senelerdir kliniklerde yapılan kas iskelet sistemi seçilen olgular, Türkiye’deki başka kliniklerden getirilen olgularla birlikte Trakya Tıp konsepti ile tartışılarak katılanlara öğretici dakikalar yaşattı. Bu konuda, toplantıyı organize eden Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel öncülüğünde, Prof. Dr. Cumhur Kılınçer, Prof. Dr. Ali Sarıkaya ve Doç. Dr. Cem Çopuroğlu, Yrd. Doç. Dr. Filiz Tuna ve Dr. Hande Özdemir; olguları kendi disiplinleri açısından değerlendirerek büyük beğeni topladılar. Prof. Dr. Ahmet Tezel ve Prof. Dr. Okan Çalıyurt iki disiplinli toplantılarda Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlarına gastroenterolog ve psikiyatrist bakışı başarılı bir şekilde aktardılar. Prof. Dr. Galip Ekuklu da tez aşamasına gelen asistanlardan oluşan küçük bir gruba temel istatistik konusunda koçluk yaparak bu gruba katkıda bulundu. Ayrıca Kongre’de Prof. Dr. Hakan Tuna oturum başkanı olarak Dr. Ela Düzce de sözel bildiri sunarak yer aldılar.

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..