TIP FAKÜLTESİ ULUSLARARASI KATILIMLI TÜRK ROMATOLOJİ KONGRESİNE ÇIKARTMA YAPTI

Türkiye Romatoloji Araştırma ve Savaş Derneği’nin her sene düzenlediği Türk Romatoloji Kongresi 22-26 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da Ana Dernek’in İstanbul Trakya Şubesi tarafından Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Birtane’nin başkanlığında düzenlendi.

Bu kongre, yaşama geçirilen farklı konsepti ile başarılı geçti. Bu farklı konsept içinde çok büyük zaman ayrılan multidisipliner olgu sunumları, farklı iki disiplinin ortak tartışmaları, karşıt görüşlerin münazara ortamında tartıştırılması, küçük gruplarda uzmanına danışma toplantıları önemli yer aldı.

Kongrenin başarılı geçmesinde ve farklılıkları ile anılmasında Tıp Fakültemizden katılan öğretim üyelerinin çok büyük katkısı oldu. Kongreye sunulan bildirilerin puanlandırılması ve ödüle layık görülen bildirilerin belirlenmesi için kurulan jürinin başında bulunan Prof. Dr. Nurettin Taştekin ve kurul üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Yavuz tarafından etik, nitelikli ve adaletli bir değerlendirme sürecine imza atıldı.  Senelerdir kliniklerde yapılan kas iskelet sistemi seçilen olgular, Türkiye’deki başka kliniklerden getirilen olgularla birlikte Trakya Tıp konsepti ile tartışılarak katılanlara öğretici dakikalar yaşattı. Bu konuda, toplantıyı organize eden Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel öncülüğünde, Prof. Dr. Cumhur Kılınçer, Prof. Dr. Ali Sarıkaya ve Doç. Dr. Cem Çopuroğlu, Yrd. Doç. Dr. Filiz Tuna ve Dr. Hande Özdemir; olguları kendi disiplinleri açısından değerlendirerek büyük beğeni topladılar. Prof. Dr. Ahmet Tezel ve Prof. Dr. Okan Çalıyurt iki disiplinli toplantılarda Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlarına gastroenterolog ve psikiyatrist bakışı başarılı bir şekilde aktardılar. Prof. Dr. Galip Ekuklu da tez aşamasına gelen asistanlardan oluşan küçük bir gruba temel istatistik konusunda koçluk yaparak bu gruba katkıda bulundu. Ayrıca Kongre’de Prof. Dr. Hakan Tuna oturum başkanı olarak Dr. Ela Düzce de sözel bildiri sunarak yer aldılar.

YENİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Bayramlaşma Töreni 23 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile akademik ve idari personel katıldı.   B..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2018-2022 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemizin 2018-2022 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı 22 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve &Oum..