TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ

Tıp Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 17 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, Dekanlar, Akademisyenlerimiz, Stara Zagora Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvar yaylı çalgılar triosu müzik dinletisi ardından mezunlarımızın eğitim hayatlarının özetlendiği fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izlendi.  

Mezun öğrenciler adına mezuniyet konuşmasını dönem birincisi Dr. Ceren Özge Engür ve dönem ikincisi Dr. Aykut Alkan gerçekleştirdi.

Mezuniyette konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi kurulduğu günden bu yana binlerce nitelikli hekim yetiştirdi. Bugün 157 hekimimizi gururla uğurluyoruz. Tüm çabamız öğrencilerimizin kapısından girerken değil, mezun olurken de gurur duyduğu bir fakülte olmak. Bugün mezun olsanız da eğitiminiz devam edecek. Dünyada nitelikli bilgiye ulaşmak kolaylaştı ancak bilginin de yarılanma ömrü kısaldı. İş yaşamınızda asla tıbbın etik ilkelerinden ayrılmayın, yolunuz açık olsun” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği konuşmasında; “Değerli misafirler bugün karşımızdaki genç doktorlarımızın mezun olduğu fakültemizin ulaştığı en son koşullarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilgi ve deneyimlerini, becerilerini paylaşan, öğrencilerimize aktaran 200’ü aşkın alanında yetkin idealist, dinamik hocalarımız. Hocalarımızı kutluyorum emeklerine sağlık” dedi.
Konuşmasına Üniversitemizin özelliklerinden bahsederek devam eden Rektörümüz “Dünyada hastane olarak tasarlanan ilk modern hastaneye ev sahipliği yapan üniversitemiz Ülkemizin en tarihi şehri, üç nehrin birleştiği Edirne’de yer alıyor. 2015 yılı Ekim ayında açılışını yaptığımız dört amfisi, ıslak ve kuru laboratuvarları, disseksiyon salonu ile sadece Ülkemizin değil, dünyanın da en modern temel bilim eğitim binasıdır. Son yıllarda yapılan alt yapı ve yenilenme çalışmaları ile daha etkin donanımlı, hasta konforu odaklı 1000 yataklı bütün bilim dallarını barındıran hastanemiz bulunmakltadır. Kamuda IMRT Radyoterapi cihazına, kamunun en ileri genetik ve dijital patoloji laboratuvarına sahip tek kurumuz. Her türlü Ar-ge analizlerine olanak tanıyan uluslararası akredite merkez laboratuvarına sahibiz. Kimi çalışmalarda dünyada ilk on arasına giren onkoloji araştırma kapasitemiz ile gurur duyuyoruz. Bünyesinde Türkiye’de uluslararası SCI endeksinde taranan tek dergi olan Balkan Medical Journal’ın yayınını yapıyoruz. Bölgenin en gelişmiş acil servisine sahibiz. Güçlü temel bilimler kadromuz ve her branşta hizmet sunan dahili ve cerrahi bilimler kliniklerimiz ile tam donanımlı bir Tıp Fakültesine sahibiz. Değerli veliler işte çocuklarınız böyle bir ekosistemde yetiştiler. Çocuklarınızla ne kadar övünseniz azdır. Sizleri tebrik ediyorum.

Sevgili genç meslektaşlarım, Uzun gecelerde okunan kitaplar, tutulan yoğun nöbetlerde içilen çaylarınız, kahveleriniz olsun. Göğü delen gökdelenleriniz olmaktansa göğsünüzde gönüllere değen kalbiniz olsun. Dost görünümlü düşmanlara karşı, milletimizin birlik ve dirliğinden dokunan zırhlarınız olsun. Hile, karalama, nefret ve yalanla kazanılan galibiyettense yenilgi yenilgi büyüyen zaferiniz olsun. Bugün çıkacağınız on yıllarca değil ömür boyu sürecek onurlu meslek hayatınızda tek mahcubiyetiniz yıllar sonra iyileştirdiğiniz hastaların hatırlayamadığınız adları olsun. Sizlerden iki iş istiyorum. Birincisi şefkat. Karşınızdaki hastaların yerine kendinizi, yakınlarınızı koymanız, empati yapmanız. İkincisi şeref. Bu şerefli mesleği anlık, günlük çıkarlarla, sahte raporlarla, zorlanmış endikasyonlarla kirletmeyiniz. Etik değerlerden hiç ayrılmayınız.

Günlük sularda değil, okyanuslarda yelken açınız. Her birinizin birer Aziz Sancar olmamasının tek bir nedeni olabilir. Sizin istememeniz. Sizleri kutluyorum, yolunuz açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, dereceye giren mezunlara protokol ve hocalarımız tarafından diplomaları verildi. Diploma töreni ardından Dr. Gamze Keskin, Tıp Fakültemiz flamasını 5. Sınıf öğrencilerine teslim etti. Tören meslek andının okunması ve keplerin fırlatılması ile son buldu. 

Bu içerik 17.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 5409 kez okundu.