TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ

Tıp Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 12 Haziran 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene 1995 yılı Üniversitemiz Tıp Fakültesi mezunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Dekanlar,  akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz tanıtım filmi izlendi. Mezuniyet konuşması Fakülte birincisi Dr. Merve Şambel tarafından gerçekleştirildi.

Mezuniyette konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız konuşmasında Tıp Fakültemizin 33 yıldır eğitim ve öğretim verdiğini söyleyerek, tüm çabalarının öğrencileri hayata ve mesleğe hazırlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Recep Yağız Tıp eğitiminin ömür boyu sürdüğünü söyleyerek, öğrencilere güncel bilimsel gelişmeleri takip etmelerini, tıbbi etik ve ahlaki değerlere bağlı olmalarını, hastalar ile empati kurmalarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği konuşmasında 6 yıl önce beyaz önlük giydirilen öğrencilerin bugün cübbe ile mezun edildiklerini ve bundan gurur duyduklarını söyledi. Tıp eğitiminin teorik bilgi ile olmayacağını söyleyen Rektörümüz bu eğitimde usta ve çırak ilişkisinin önemli olduğunu söyleyerek, hocalarına teşekkür etti. Sağlık müzemizden bahseden Rektörümüz Üniversitemizin 1488 yılında kurulan hastane geleneğinden geldiğini söyleyerek, öğrencilerimizin Balkanların başkentinde eğitim aldıklarını söyledi. Genç mezunlara meslek hayatları boyunca hekimlik mesleğinin şerefini ve hastalara şefkat göstermeyi asla unutmamalarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova öğrencilerin böylesi bir günde mesleğe adım attıklarını söyleyerek o gün aldıkları Doktor unvanının hayatları boyunca taşıdıklarını söyledi. Hekimlerin hayatlarında hangi mevkiye gelirse gelsinler, hep doktor olarak anılacaklarını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova kendisini yetiştiren tüm doktorlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya Mezuniyet Belgesi’nin bir örneğini takdim etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova Fakülte birincisi Dr. Merve Şambel’e diplomasını, onur belgesini ve Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından verilen Yılın En Başarılı İntern Doktoru belgesini verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük danışman hocası olduğu Fakülte ikincisi Dr. Melda Çelik’e diploma ve onur belgesini verdi. Fakültede dereceye giren diğer öğrencilere belgeleri protokol tarafından verildi.

Mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, tüm mezunların meslek andı okunması ile son buldu.

 

Bu içerik 12.06.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 3915 kez okundu.