TEMATİK ARKEOLOJİ SERİSİ’NİN İKİNCİ KİTABI YAYIMLANDI

“Yerleşim Sistemleri ve Mekan Analizi” başlığı ile 2013 yılı, Şubat ayı içerisinde, Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından desteklenerek, Üniversitemizin Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Burçin Erdoğu ve Doç. Dr. Özlem Çevik’in organize ettiği çağrılı konferans yirmi civarında konuşmacı ve çok sayıda arkeoloji öğrencisi ve meraklıların katılımıyla gerçekleştirildi. Bilgi üretimi açısından son derece doyurucu olan bu konferansın sonunda Yrd. Doç. Dr. Adnan Baysal’ın getirdiği isim ve öneriler ile ve diğer katılımcıların da fikir birliği doğrultusunda süreklilik kazandırılarak bir seri haline dönüştürülmesi kararlaştırılmıştır.  Bunun sonucu olarak da konferansta sunulan bildiriler “Tematik Arkeoloji Serisi” başlığı altında ilk kitap olarak basılması kararlaştırılmıştır. Konferansların ikincisi Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Adnan Baysal tarafından 2014 yılında düzenlenmiş olup konusu “İletişim Ağları ve Sosyal Organizasyon”dur. Bu konferansların ürünü olan serinin ikinci kitabı “İletişim Ağları ve Sosyal Organizasyon” geçtiğimiz günlerde yayımlanarak okuyucu ile buluşmuştur.

Bu içerik 07.01.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1130 kez okundu.