TEKNOPARKLAR İŞ BİRLİĞİ VE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teknoparklar İş Birliği ve İstişare Toplantısı 13-14 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Uzman Yunus Özmodanlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, İstanbul Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesinden Beyza Baran, Manisa Teknopark, Çanakkale Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark temsilcileri ve Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık katıldı.

İki gün süren toplantılarda ilk gün Tasarım, İnovasyon ve Prototipleme Atölyeleri konulu toplantılar gerçekleşti. Toplantıda Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Prototip Atölyesindeki gelişmelerden; İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener İstanbul Üniversitesi Prototip Atölyesinin kuruluş aşamalarından ve işleyiş süreçlerinden; Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran da prototipin öneminden ve Protelye Tasarım Atölyesi iş akışları hakkında bilgiler verdi.

İkinci gün toplantılarında Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada sağlık teknolojisi ve mühendisliğinin prototip oluşturmada nasıl kullanılacağını belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun konuşmasında prototiplemenin öneminden bahsetti ve Trakya Üniversitesi bünyesinde de bir prototip atölyesi görmek istediğinden söz etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan, Prototipleme konusunda Trakya Üniversitesinin de somut adımlar atmak istediğini ifade etti.

İkinci gün toplantılarında İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Yunus Özmodanlı birer sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgeleri Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan tarafından verildi.

YENİ KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine 20 Eylül 2017 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda Oryantasyon Programı gerçekleştirildi.   Birinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Yüksekokul öğretim elemanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf &..

PROF. DR. GÜLBİN ÜNSAL’DAN ZİYARET

Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nden emekliye ayrılan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülbin Ünsal, 10 Ekim 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Eki
ALMANCA ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ

Düzenleyen Birim: Yabancı Diller YüksekokuluYer: Balkan Kongre MerkeziTarih: 21 Ekim 2017Son Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017Duyuru metni için tıklayınız.