TEKNOPARKLAR İŞ BİRLİĞİ VE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teknoparklar İş Birliği ve İstişare Toplantısı 13-14 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Uzman Yunus Özmodanlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, İstanbul Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesinden Beyza Baran, Manisa Teknopark, Çanakkale Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark temsilcileri ve Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık katıldı.

İki gün süren toplantılarda ilk gün Tasarım, İnovasyon ve Prototipleme Atölyeleri konulu toplantılar gerçekleşti. Toplantıda Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Prototip Atölyesindeki gelişmelerden; İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener İstanbul Üniversitesi Prototip Atölyesinin kuruluş aşamalarından ve işleyiş süreçlerinden; Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran da prototipin öneminden ve Protelye Tasarım Atölyesi iş akışları hakkında bilgiler verdi.

İkinci gün toplantılarında Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada sağlık teknolojisi ve mühendisliğinin prototip oluşturmada nasıl kullanılacağını belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun konuşmasında prototiplemenin öneminden bahsetti ve Trakya Üniversitesi bünyesinde de bir prototip atölyesi görmek istediğinden söz etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan, Prototipleme konusunda Trakya Üniversitesinin de somut adımlar atmak istediğini ifade etti.

İkinci gün toplantılarında İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Yunus Özmodanlı birer sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgeleri Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan tarafından verildi.

YENİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Bayramlaşma Töreni 23 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile akademik ve idari personel katıldı.   B..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2018-2022 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemizin 2018-2022 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı 22 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve &Oum..