TEKNOPARKLAR İŞ BİRLİĞİ VE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teknoparklar İş Birliği ve İstişare Toplantısı 13-14 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Uzman Yunus Özmodanlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, İstanbul Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesinden Beyza Baran, Manisa Teknopark, Çanakkale Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark temsilcileri ve Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık katıldı.

İki gün süren toplantılarda ilk gün Tasarım, İnovasyon ve Prototipleme Atölyeleri konulu toplantılar gerçekleşti. Toplantıda Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birtan Kavanoz, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Prototip Atölyesindeki gelişmelerden; İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener İstanbul Üniversitesi Prototip Atölyesinin kuruluş aşamalarından ve işleyiş süreçlerinden; Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran da prototipin öneminden ve Protelye Tasarım Atölyesi iş akışları hakkında bilgiler verdi.

İkinci gün toplantılarında Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada sağlık teknolojisi ve mühendisliğinin prototip oluşturmada nasıl kullanılacağını belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun konuşmasında prototiplemenin öneminden bahsetti ve Trakya Üniversitesi bünyesinde de bir prototip atölyesi görmek istediğinden söz etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan, Prototipleme konusunda Trakya Üniversitesinin de somut adımlar atmak istediğini ifade etti.

İkinci gün toplantılarında İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Atölyesi Uzman Beyza Baran ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Yunus Özmodanlı birer sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgeleri Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan tarafından verildi.

NOBEL ADAYI PROF. DR. TURHAN NEJAT VEZİROĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZ ÇALIŞMALARINA DESTEK

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri, Hidrojen Enerjisi konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi ve bilimsel çalışmaları sebebiyle 2000 yılında Nobel’e aday gösterilen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu ve eşi Dr. Ayfer Veziroğlu ile Trakya Üniversitesi’nde temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilirlik çalışmalarının bölgesel bazda geliştirilmesi konularını k..

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30