TECRÜBE KONUŞUYOR İÇİMİZDEKİ KAHRAMANLAR PROGRAMI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini anmak için düzenlenen “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” Balkan Yerleşkesi Yaşam Merkezi’nde, "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" etkinliği Balkan Kongre Merkezi'nde 02 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Programa Vali Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı'nın moderatör olduğu program, dünya Kur'an okuma birincisi Selimiye Camisi İmamı Alp Can Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tilavetin ardından Edirne Valisi Günay Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Veysel Çelikdemir "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisini gerçekleştirdi.

 15 Temmuz'u İstanbul ve Ankara'da meydanlarda ve sokaklarda yaşayan kahramanlardan Rukiye Dağ, Erdoğan Demir ve Abdullah İrgin, hain darbe girişimi ile ilgili yaşadıklarını ve o gece yaşananları anlattı.

Daha sonra Dursun Ali Erzincanlı, kahraman şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Güvercin" şiirini okudu.

Duygusal ve anlamlı bir gecenin yaşandığı programın sonunda Vali Özdemir ve Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Rukiye Dağ, Erdoğan Demir ve Abdullah İrgin'e Türk bayrağını öperek verdi.
Bu içerik 03.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 631 kez okundu.