TARİHSEL ÇERÇEVEDE BALKANLAR: SORUNLAR VE BEKLENTİLER KONFERANSI

Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen,  Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Tarihsel Çerçevede Balkanlar: Sorunlar ve Beklentiler” konferansı 05 Ekim 2015 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Enstitü Müdürleri, Dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Canım, Balkan Araştırma Enstitüsü ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve ardından Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın özgeçmişi okundu.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yaptığı konuşmada, Edirne ve Trakya Üniversitesi’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Dünyanın büyük bir değişim içerisinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “günümüzdeki olayları anlamak için zamanın koşularını iyi bilmek gerekir” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı “Anadolu ve Edirne tarih boyunca kavimler için bir geçiş noktası oldu. Bu yüzden balkanlarda birçok dil, din ve kültür bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu coğrafyada bu yüzden siyaset yapabilmek çok zor” dedi. Prof. Dr. Bağcı, Ülkemizin ve Balkanların siyasi, ekonomik ve kültürel durumları hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Konferans sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, konuşmasından ötürü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya teşekkür etti. 

Bu içerik 05.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1397 kez okundu.