TARİHİ LOKOMOTİF TAMİR ATÖLYESİ HAYAT BULUYOR

Üniversitemizin başlattığı restorasyon çalışmaları neticesinde Karaağaç Yerleşkesi'nde atıl durumda bulunan Tarihi Lokomotif Tamir Atölyesi onarımı için çevre temizliği çalışmaları başladı. Yapılan temizlik çalışmaları neticesinde Tarihi Lokomotif Tamir Atölyesinin yeniden restore edilmesi için Üniversitemiz tarafından Kalkınma Bakanlığı fonlarına başvuru gerçekleştirilecek.

Restorasyon çalışmalarının ardından Edirne’mize yeni bir tarihi değer kazandırılmış olacak. Restorasyon sonunda bina müze, eğitim merkezi yada film stüdyosu olarak kullanılması planlanıyor. 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Karaağaç Yerleşkesi'nde bulunan Lokomotif Tamir Atölyeleri bakımsız bir durumdaydı. Gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmaları ile bu tarihi binayı gün yüzüne çıkardık. Binanın restore edilmesi için Kalkınma Bakanlığımıza başvuru gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız sonucunda Edirne'mizin yeni bir tarihi değeri ortaya çıkmış olacaktır.” dedi. 

Bu içerik 08.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1314 kez okundu.