TARİHİ KAYNAK OLARAK TARİHİN SESSİZ DİLİ DAMGALAR KONFERANSI

Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aksoy’un konuşmacı olarak katıldığı Tarihi Kaynak Olarak Tarihin Sessiz Dili Damgalar Konferansı 28 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Konferansa Prof. Dr. Yener Yörük, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Sezgin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Doç. Dr. Mustafa Aksoy’un özgeçmişi paylaşıldı.

Doç. Dr. Mustafa Aksoy sosyal bilimlerde kavram karmaşasına değinerek başladığı konuşmasında damgalar hakkında teorik bilgiler verdi. Çalışmalarından seçtiği damga fotoğraflarını paylaşan Doç. Dr. Mustafa Aksoy damgaların tarih boyunca farklı medeniyetler tarafından kullanıldığının altını çizerek aynı damgaların farklı medeniyetlerde farklı anlamları olduğunu söyledi. Aksoy damgaların geçmişlerinin, insanlık geçmişi, kültürü ve tarihi ile ilgili derin bilgiler verdiğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı. Konferans sonunda Doç. Dr. Mustafa Aksoy Rektörümüze kendi kitabı olan “Tarihin Sessiz Dili Damgalar” kitabını hediye etti. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük de Doç. Dr. Mustafa Aksoy’a plaket ve Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ürettiği Muradiye Cami altıgen çinisini hediye etti.  Doç. Dr. Mustafa Aksoy hediye edilen çini üzerindeki desenin Türk mitolojisinde önemli bir yeri olan Umay Ana’yı temsil ettiğini söyleyerek bu desenin günümüzde Kırgız Hava Yolları’nın arması olarak da kullanıldığını belirtti.

Bu içerik 28.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1029 kez okundu.