TARİH MİRASI DİJİTAL ORTAMA AKTARILIYOR

Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından yürütülen “Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar” Projesi İletişim Toplantısı 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo, Trakya Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya’nın yanı sıra Bulgaristan'dan gelen kütüphane ve müze müdürlerinin de katıldığı toplantıda Proje Koordinatörü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler bir sunum yaptı.

Gerçekleştirilen iletişim toplantısında kütüphanecilik, dijitalleşme, kültür ve kent kimliği konuları ele alındı. Türk ve Bulgar Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen toplantıda Edirne ve Haskova’nın tarihsel envanterlerinin Dijital ortama aktarılarak ilgili verilerin sanal ortamda herkese açık bir şekilde erişilebilir hale getirilmesine karar verildi. Bu noktada proje kapsamında alınan yüksek ölçekli tarayıcı ile projenin Edirne ayağının tamamlanması bekleniyor.

Toplantı ardından katılımcılar Üniversitemiz Kütüphanesini gezerek incelemelerde bulundu.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..