SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ TOURMAG DERGİSİ’NDE

Üç aylık Türkçe ve İngilizce olarak çıkan turizm, sanat ve aktüalite dergisi Tourmag Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan son sayısında Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni sayfalarına taşıdı.

Figen Sabırcan’ın Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile gerçekleştirdiği röportaja da yer verilen yazıda Evliya Çelebi’nin Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi hakkında söylediği “Orada bir darüşşifa vardır ki dil ile tarif edilmez, kalemlerle yazılamaz…” başlığı ile Sağlık Müzemizin tarihi ve bölümleri hakkında bilgi verildi. Sultan II. Bayezid Külliyesi’nin zaman içerisinde geçirdiği değişimler ve restorasyonlardan sonra Sağlık Müzesi halini alışı Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük tarafından anlatıldı.

Yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız.
Bu içerik 12.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1303 kez okundu.