SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ SKYLIFE’DA TANITILDI

Türk Hava Yolları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak aylık yayın yapan gezi, turizm ve kültür dergisi SKYLIFE, Ocak 2016 sayısında “Cana Şifa, Ruha Gıda” makalesi ile Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni sayfalarına taşıdı.

Prof. Dr. Nuran Yıldırım tarafından kaleme alınan makalede, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tıp dünyasındaki yerinden bahsedilerek, Müzenin günümüz modern hastanelerinin ilk örneklerinden biri olduğunun altı çiziliyor ve  çiçek aşısının Edirne’den Avrupa’ya yayılış öyküsünün müzemizde ziyaretçilerle buluştuğu vurgulanıyor.

Okuyuculara Edirne ziyaretlerinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin muhakkak görülmesi gereken bir yer olduğunun altı çizilen makalenin tümüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Bu içerik 04 Ocak 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1600 kez okundu.

YENİ 23 NİSAN REKTÖRÜ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE UZAY ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYOR

Üniversitemiz Anaokulu öğrencileri 21 Nisan 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz çocuklar ile sohbet ederek hediyeler dağıttı.Rektörümüzün sorduğu bilmeyece doğru cevap vererek Rektörlük koltuğuna oturan öğrencimiz astronot olmak istediğini ifade etti. &O..

YENİ SAĞLIK MÜZESİNİN 20. YILI KONSER VE SERGİ İLE KUTLANDI

Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin kuruluşunun 20. Yıldönümü dolayısıyla 23 Nisan 2017 tarihinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinde konser ve sergi düzenlendi. Etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile sanatseverler katıldı. Üniversitemiz II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin kuruluşunun 20. yıldönümüne özel bir hat ..