SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ SKYLIFE’DA TANITILDI

Türk Hava Yolları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak aylık yayın yapan gezi, turizm ve kültür dergisi SKYLIFE, Ocak 2016 sayısında “Cana Şifa, Ruha Gıda” makalesi ile Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni sayfalarına taşıdı.

Prof. Dr. Nuran Yıldırım tarafından kaleme alınan makalede, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tıp dünyasındaki yerinden bahsedilerek, Müzenin günümüz modern hastanelerinin ilk örneklerinden biri olduğunun altı çiziliyor ve  çiçek aşısının Edirne’den Avrupa’ya yayılış öyküsünün müzemizde ziyaretçilerle buluştuğu vurgulanıyor.

Okuyuculara Edirne ziyaretlerinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin muhakkak görülmesi gereken bir yer olduğunun altı çizilen makalenin tümüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Bu içerik 04 Ocak 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1614 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SELANİK’TE TÜRK EĞİTİM GÜNLERİNE KATILDI

Trakya Üniversitesi 11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne katıldı. Etkinlik çerçevesinde Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan  Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olma..

ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI SELANİK KİTAP FUARINDA TANITILDI

Yunanistan’ın Selanik şehrinde 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı’na Trakya Üniversiteler Birliği olarak Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi de katıldı. Fuarda 12 Mayıs 2017 tarihinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Selanik Başkonsolosu Orha..