SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ SKYLIFE’DA TANITILDI

Türk Hava Yolları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak aylık yayın yapan gezi, turizm ve kültür dergisi SKYLIFE, Ocak 2016 sayısında “Cana Şifa, Ruha Gıda” makalesi ile Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni sayfalarına taşıdı.

Prof. Dr. Nuran Yıldırım tarafından kaleme alınan makalede, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tıp dünyasındaki yerinden bahsedilerek, Müzenin günümüz modern hastanelerinin ilk örneklerinden biri olduğunun altı çiziliyor ve  çiçek aşısının Edirne’den Avrupa’ya yayılış öyküsünün müzemizde ziyaretçilerle buluştuğu vurgulanıyor.

Okuyuculara Edirne ziyaretlerinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin muhakkak görülmesi gereken bir yer olduğunun altı çizilen makalenin tümüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Bu içerik 04 Ocak 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1702 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..