SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ SKYLIFE’DA TANITILDI

Türk Hava Yolları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak aylık yayın yapan gezi, turizm ve kültür dergisi SKYLIFE, Ocak 2016 sayısında “Cana Şifa, Ruha Gıda” makalesi ile Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni sayfalarına taşıdı.

Prof. Dr. Nuran Yıldırım tarafından kaleme alınan makalede, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tıp dünyasındaki yerinden bahsedilerek, Müzenin günümüz modern hastanelerinin ilk örneklerinden biri olduğunun altı çiziliyor ve  çiçek aşısının Edirne’den Avrupa’ya yayılış öyküsünün müzemizde ziyaretçilerle buluştuğu vurgulanıyor.

Okuyuculara Edirne ziyaretlerinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin muhakkak görülmesi gereken bir yer olduğunun altı çizilen makalenin tümüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Bu içerik 04 Ocak 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1645 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

YENİ ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..