SÖZLÜ ÇEVİRİ LABORATUVARI AÇILIŞI

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Sözlü Çeviri Laboratuvarı açılışı 29 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, dekanlar, müdürler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rahman Akalın TÜBAP projesi çerçevesinde gerçekleştirdikleri Sözlü Çeviri Laboratuvarı hakkında bilgi verdiği konuşmasında laboratuvarda iki kabinde dönüşümlü olarak dört öğrencinin çalışabildiğini, iki kanaldan farklı iki dilde çeviri yapılabileceğini ve laboratuvarın 50 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Akalın hem yazılı hem de sözlü olarak çeviri yapabilen nitelikli öğrenciler yetiştirebilmek için bu laboratuvarın oldukça önemli olduğunu vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Akalın projenin Eğitim Fakültesi ile iş birliğinin sonucu olarak geliştiğini belirterek desteklerinden ötürü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hikmet Asutay’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Sözlü Çeviri Laboratuvarını açarak önemli bir eksikliği tamamladıklarını belirttiği konuşmasında “Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencilerine mesleklerindeki ‘mütercim ve tercüman’ vasfını somutlaştırdığı, ete kemiğe büründüğü bir laboratuvarı kazandırarak öğrencilerimizin eğitimindeki çok önemli bir eksikliği gidermiş oluyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük 50 kişilik bu sistemin Balkan Kongre Merkezi’nde yer alan 100 kişilik sistemle uyumlu olduğunu belirterek Uluslararası birçok önemli kongreye imza atan üniversitemize simultane çeviri konusunda önemli katkı sağlayacağını belirtti. Rektörümüz Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencilerinin aldıkları bu eğitimi kongre merkezinde uygulama şansı bulabileceklerini ve mezun olduklarında hem teorik hem de pratik bilgilerle donanmış bir şekilde hayata atılacaklarını sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ayrıca emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederek, laboratuvarın Üniversitemize hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.
Bu içerik 29.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2465 kez okundu.