SICAK ÇARPMALARI KONULU BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Salt, 09 Temmuz 2015 tarihinde “Sıcak Çarpmaları” konulu basın toplantısı düzenledi.

Dünya çapında her yıl milyonlarca insanın sıcak havaya bağlı hastalıklar geçirdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Ömer Salt; özellikle çocuklar, yaşlılar ve koşucuların aşırı sıcaklardan diğer insanlara kıyasla daha fazla etkilendiklerini vurguladı.

Bu hastalıklar grubunda genel olarak görülen şikayetlerin kas spazm ve krampları, aşırı terleme, ciltte kızarıklık, baş ağrısı, dengesizlik hissi, çarpıntı hissi, bulantı, şuur değişikliği ve yüzeyel soluk alıp verme olduğunu söyleyen Salt; dışarı çıktığınızda gölgeniz kendinizden kısaysa dışarıda dolaşmamaya, açık renkli, geniş, pamuklu giysiler giyip şapka kullanmaya, güneşten koruyucu kremler kullanmaya, mümkün olduğunca sıvı almaya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
Bu içerik 09.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1265 kez okundu.