SES SİZSİNİZ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı Ses Sizsiniz etkinliği 23 Aralık 2015 tarihinde 75. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, anlamlı bir etkinlik için toplanıldığını ifade ederken öğrencilerin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı’nın çok sık görülen bilinen bir yöntem olmadığını, bunun kamuoyunda farkındalık yaratacağını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük “Öğrencilerimize sağladığımız kaynaklar ve gelişen altyapımızın ile birlikte çağdaş bilimle tüm engelleri aşıyoruz. Bu çalışmalara önderlik eden hocalarımıza teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar artarak devam edecek.” dedi.

Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve öğrencilerle birlikte Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı serginin ve Hareket Eğitimi Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılıştan sonra Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan arasında ''Otizmli Bireyler İçin Spor Eğitimi'' isimli projenin protokolü imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, II. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki otistik öğrencilerimizin önündeki engellerin, Üniversitemiz ve okulun öğrenci, hoca ve altyapısının gücüyle kaldırılarak bölgeye örnek bir hizmet sunmayı amaçladıklarını ifade ederek bu projede katkısı bulunan Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademisyenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Protokolün imzalanması sonrasında Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri ile Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin Dostluk Futsal Maçı oynandı. Maçın ardından öğrencilere günün hatırası olarak madalyaları ile kupaları verildi ve balon patlatma etkinliği gerçekleştirildi. 
Bu içerik 23.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1367 kez okundu.