SELİMİYE KONUŞMALARI: MÜZİK İSLAM’IN VE İNSANIN NERESİNDE

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Selimiye Konuşmaları çerçevesinde Müzik İslam’ın ve İnsanın Neresinde paneli 06 Aralık 2016 tarihinde İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cevdet Kılıç ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panel öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Dekan Vekili Prof. Dr. Cevdet Kılıç, müziğin evrensel bir dili olduğundan ve bu yönüyle ruh ve toplumsal yapımıza etkisinin büyük olduğunu belirtti.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Koltaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Öztürk musikinin insan bedenine ve sağlığına olan etkisinden, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abbas Yahya musikinin dinlerin içerisindeki gelişiminden, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emre Dağtaşoğlu da musiki de kullanılan terminolojiden bahseden birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Levent Öztürk, Doç. Dr. Abbas Yahya ve Yrd. Doç. Dr. Nurullah Koltaş tarafından musiki icra edilmesiyle etkinlik son buldu.
Bu içerik 07.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 935 kez okundu.